V pondelok pozor na VYSOKÉ TEPLOTY! Už v utorok však príde ZVRAT!
06 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

V pondelok (6. 5.) vystúpi teplota na juhu až na 28 stupňov! Tú si však neužijeme dlho. Už v utorok príde zvrat, informujú tvnoviny.sk.

Májové dažde

Májové dažde sa naplno prejavia v utorok (7. 5.), kedy zmokneme takmer všade. Prehánky či lokálne búrky môžu byť aj intenzívnejšie. Teploty budú o niečo nižšie a vystúpia na 14 až 23 stupňov.

V stredu (8. 5.) si dáždniky nezabudnite najmä v južnej polovici Slovenska, kde sa upršané počasie prejaví najviac. Počasie sa zlepší až vo štvrtok (9. 5.), kedy sa obloha vyjasní a aj teplomer ukáže 16 až 22 stupňov. A pekne bude rovnako aj v piatok (10. 5.).

Predpoveď na 10 dní

Pred nami je upršaný utorok (7. 5.), ale aspoň nemusíme zavlažovať a polievať záhrady. V stredu (8. 5.) bude tiež daždivo na 80 percentách územia.

Ďalšie zrážky sa predpokladajú až od soboty (11. 5.), ale vyskytnú sa väčšinou na 30 až 55 percentách územia. Po celé obdobie sa má teplota na juhu udržiavať v intervale od 20 do 24 stupňov. Na severe bude teplota premenlivá od 12 do 16 až 17 stupňov.

V noci sa zrážky vyskytnú najmä teraz v utorok (7. 5.) a v stredu (8. 5.). Najbližšia noc bude z tých, ktoré máme pred sebou aj najteplejšia od 15 do 8 stupňov. Následne bude od 11 do 4 stupne a koncom obdobia očakávame od 13 do 6 stupňov. Mrazy meteorológovia nepredpokladajú.

NEČAKANÁ SPRÁVA Svetovo obľúbená značka PRESÚVA celú výrobu na SLOVENSKO! 
Top slovenská fabrika na kozmetiku sa rozrastie. Do podniku na Slovensku sa totiž presunie produkcia zubných pást značky Sensodyne z Veľkej Británie. Popredný svetový výrobca Haleon chce zo slovenskej pobočky urobiť svojho najväčšieho producenta... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik