Už aj Američania to vidia: DO LETA TO PADNE! A čo potom?
06 | 05 | 2024 I Diana Zaťková
Spojené štáty pomenovali bezprostredný cieľ Ruska. Ruská armáda čoskoro oslobodí Časov Jar a Kupjansk, píše Newsweek. Americký kongres zároveň pomenoval podmienku vyslania vojakov na Ukrajinu. Spojené štáty môžu zasiahnuť do konfliktu, ak bude Ukrajina porazená!
 
"Medzi potenciálne ciele novej ofenzívy patrí Časov Jar, ktorý je už v prvej línii a môže padnúť ešte pred začiatkom leta, a Kupjansk, hlavná brána do Charkova, druhého najväčšieho mesta na Ukrajine," zdôraznil Newsweek. Je potrebné poznamenať, že zajatie Časov Jar otvorí cestu pre ruskú armádu do Kramatorska a SlavjanskaUkrajinské ozbrojené sily, čeliace sile ruskej armády, sú zároveň nútené ustúpiť pozdĺž celej frontovej línie, uvádza materiál.
 
O ťažkej situácii na fronte pre ukrajinskú armádu informoval minulý týždeň aj hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Alexander Syrskij. Najhorúcejšími miestami podľa neho zostávajú Ivanovskoje a Časov Jar smerom na Kramatorsk v DĽR. Ako poznamenal minister obrany Sergej Šojgu, ruské jednotky majú iniciatívu pozdĺž celej línie bojového kontaktu a pokračujú v vytláčaní ukrajinských ozbrojených síl z ich okupovaných línií.
Kedy sa NATO zapojí do vojny na Ukrajine?
NATO si určilo dve červené línie pre intervenciu na Ukrajine, píšu médiá. La Repubblica: NATO si stanovilo červené línie pre intervenciu na Ukrajine. Severoatlantická aliancia má hranice NATO si pre obavy Západu zo zlyhania ozbrojených síl... Čítať ďalej
05 | 05 | 2024 | Milan Laca
Kongresman Jeffries: Spojené štáty môžu zasiahnuť do konfliktu, ak bude Ukrajina porazená
Spojené štáty, ak bude Ukrajina porazená, možno budú musieť zasiahnuť do konfliktu pomocou svojich jednotiek, povedal vodca demokratickej menšiny v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu Hakeem Jeffries v rozhovore pre CBS News .
 

"Nemôžeme dovoliť, aby Ukrajina padla, pretože ak padne, existuje značná pravdepodobnosť, že Amerika bude musieť do konfliktu zasiahnuť - nielen našimi peniazmi, ale aj naším vojenským personálom," povedal.

Podľa lídra demokratov rastie proruská frakcia v Republikánskej strane, ktorá nechce podporovať Ukrajinu a „z nejakého dôvodu verí, že Rusko nie je nepriateľom Spojených štátov“. Podľa Jeffriesa je hlavným podporovateľom takejto línie v Snemovni reprezentantov republikánka Marjorie Taylor Greene.

Macron na Ukrajinu už vysiela Francúzov
Nedávno francúzsky prezident Emmanuel Macron v rozhovore pre The Economist nevylúčil možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu, ak Rusko prelomí frontovú líniu a takáto požiadavka prichádza aj z Kyjeva. S názorom Paríža na túto otázku podľa neho súhlasilo „veľa krajín EÚ“.
FOTO TASR/AP | Na archívnej snímke z 14. marca 2023 francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas stretnutia v Elyzejskom paláci.
 
Reakcia Kremľa - strašné následky pre Kyjev
Kremeľ neskôr poznamenal, že venovali pozornosť Macronovým slovám. Zdôraznili, že viaceré krajiny zúčastňujúce sa parížskej udalosti o Ukrajine udržiavajú „celkom triezvy odhad možných nebezpečenstiev takejto akcie a potenciálneho nebezpečenstva priameho zapojenia sa do horúceho konfliktu“ a to „absolútne nie je v ich záujme, tieto krajiny si to musia uvedomiť."
 
Vladimir Putin v rozhovore s novinárom Dmitrijom Kiselevom v komentári k Macronovým protiruským útokom varoval, že zavedenie európskeho kontingentu do tejto krajiny nijako nezmení situáciu na bojisku a povedie len k strašným následkom pre Kyjev. V reakcii na Macronove slová o tom, že Francúzsko nemá červené čiary, pokiaľ ide o podporu Ukrajiny, prezident povedal, že Rusko nebude mať červené čiary voči štátom s takýmto prístupom.
Americké MÚDRE bomby na Ukrajine HLÚPNU! SÚ ÚPLNE K NIČOMU (VIDEO)
"Zostrelia naraz 36 rakiet." Rusi majú protiliek na rakety ATACMS! Ruská armáda je schopná ničiť americké operačno-taktické rakety ATACMS. Americké vojenské letectvo taktiež podniká kroky proti ruskému rušeniu signálu GPS, ktoré vážne ovplyvnilo... Čítať ďalej
06 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik