Progresívne "dámy" sa už topia v potokoch nenávisti k iným názorom
03 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Osoby a obsadenie - Zuzana Kovačič Hanzelová, Zora Jaurová a Matica Slovenská. Plus obecenstvo z tábora progresívnych hooligans, teda radikálnych fanúšikov. Téma neznáma, ale vytiahla ju pani Zuzana. Alebo pani Zora?

Pripomeňme si, že Zuzana Kovačič Hanzelová odôvodňovala svoj nikým nepovšimnutý odchod z "moderátorského" kšeftu tým, že "verejný priestor sa pre mňa už dlhšie stáva neznesiteľným," (startitup). Nuž, prečo asi? Ale to nie je podstatné, nikomu nechýba. Pripomeňme si však aj to, že Zora Jaurová z Progresívneho slovenska sa naváža do Matice slovenskej nie iba tak, náhodou. Jej otec, niekdajší predseda Matice, Jozef Markuš "sa ako predseda Matice slovenskej pokúšal v roku 1995 predať zlatú časť slovenského Národného pokladu do Austrálie." A že, ako píše ďalej web inenoviny.sk v titulku - citujeme: "Otec Zory Jaurovej (Progresívne Slovensko) rozkradol štátny poklad a bol agentom ŠTB".

Kto je kto už vieme a teraz ešte o čom

Pani Hanzelová si hodnotovo osvojila hoax pani Jaurovej a vyvesila si ho aj na Instagram. Jeho podstatou je, že vraj  „…Matica slovenská nevykazuje žiadnu činnosť, ale nové vedenie kultúry ju chce finančne podporovať…” Už v tejto etape sledu udalostí je zjavné, čím náš kultúrny priestor chceli obe "dámy" obohatiť. Ničím iným ako progresívnou fekáliou a obvyklým útokom pod pás, ktorý má s pravdou toľko spoločného, ako Progresívne Slovensko s demokraciou.

A že ide o lži? Posúďte sami

Ak nerátame bežnú činnosť Domov matice slovenskej po celom Slovensku (V Komárne je to dokonca jediná celoročne fungujúca kultúrna ustanovizeň, obľúbená aj ma´darským obyvateľstvom), potom stručne menujme napríklad: matica má za sebou viacero priam výnimočných podujatí so žijúcimi osobnosťami (Dalimír Hajko, Jozef Leikert, Vincent Šabík, Pavol Parenička, Anton Hykisch), ale aj k výročiam už nebohých dejateľov či umelcov (Vladimír Mináč, Roman Kaliský, Jozef Kroner). Web Hlavné správy tiež pripomína, že "okrem toho v Matici funguje improvizovaná galéria, ktorá obsahuje popredné diela slovenského výtvarného umenia (Fulla, Hložník, Harangozó, Kulich, Lazinovská, Dubay, Brunovský, Chabadová, Kvašňovská atď.). Posledná, v poradí tretia výstava, bola dokonca až v ďalekých mestách Štrasburg a Brusel.  Vernisáže sa zúčastnil dokonca aj podpredseda Europarlamentu Marc Angel či europoslankyňa Clara Eugenia AguileraZo Slovenska vernisáž absolvovali Katarína Roth Neveďalová (spoluorganizátorka), Michal Radačovský a Robert Hajšel." a to sa píše iba o jedinom Dome matice Slovenskej, na ktorý obe "dámy" spustuli neúspešnú progresívnu jarnú ofenzívu.

Kto je teda slovenskej kultúre osožnejší?

Otázka pre čitateľa - spomínané "dámy" aj so svojimi rodinkami a progresívnou sektou, alebo Matica slovenská? Inak - "verejný priestor fakt robia neznesiteľným".

Iniciatívou "Munícia pre Ukrajinu" sa bude zaoberať GP SR
Dnes, t.j. v piatok 3.5.2024 o 11.00 hod. odovzdali signatári, z radov občianskej verejnosti, Generálnej prokuratúre SR na Štúrovej ul.2 v Bratislave, podnet na preskúmanie, či sa organizátori a podporovatelia iniciatívy „Munícia pre Ukrajinu“... Čítať ďalej
03 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

https://t.me/hlavnydennik?fbclid=IwAR2TpYPWQPXv1S4WvFoS-uBCDnonFsz2qbtpfU6Rwo-IKGbgrGfmtbz1RpU