Poplach v Bratislave! Anonym sa vyhrážal vraždiť v mene Allaha
03 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Bratislavská polícia preveruje oznámenia o údajných výbušninách na viacerých školách v Bratislave. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Bližšie informácie poskytneme, keď nám to situácia umožní," priblížila.

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste, pre TASR to potvrdila hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková. Situáciu podľa jej slov riešia s políciou, ktorá je už na mieste.

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta. "Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol Chren pre TASR.

Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. "Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať," doplnil Chren.

Situácia sa postupne dostáva "do normálu" aj v Petržalke, kde dostalo výhražný e-mail deväť z 11 základných škôl. "Polícia prehľadáva všetky spoločné priestory - šatne, kabinety, jedálne, telocvične, aby zaistila bezpečnosť detí aj personálu. Vyučovanie bolo prerušené, no postupne sa vracia do normálu," povedala pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že situáciu priebežne sledujú a komunikujú s vedením škôl.

Polícia prehľadáva aj priestory všetkých škôl v Starom Meste. V nich však triedni učitelia po dohode s vedením škôl osobne vyzývajú rodičov, aby si deti prišli vyzdvihnúť. Takéto riešenie vyhodnotili ako najlepšie, keďže polícia musí dotknuté priestory na niekoľko hodín uzavrieť. Samospráva však odkazuje, že netreba panikáriť. "Žiadne výbušniny sa v školách zatiaľ nenašli," zdôrazňuje mestská časť na sociálnej sieti.

Šokujúci e-mail

Školy dostali výhražný e-mail, ktorý bol  odoslaný z ruskej adresy. Útočník sa v ňom odvoláva na Alaha a oznamuje, že v škole je veľa výbušnín a plánuje masívny útok nožmi. Zaútočiť údajne chce aj nákladnými autami plnými výbušnín. 

Projekt Právo na prvé zamestnanie: Kto ho môže využiť? (VIDEO)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) informoval, že od 1. mája vstúpil do praxe projekt určený prioritne pre mladých ľudí – Právo na prvé zamestnanie. Na základe tohto programu prví mladí ľudia do firiem nastúpili v prvý... Čítať ďalej
03 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.