Denisa Saková: Plníme svoje predvolebné sľuby (VIDEO)
03 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) informuje, že na Slovensku má pribudnúť viac, ako sedemsto nových pracovných miest. Na vládu totiž predložila materiál, ktorý hovorí o troch nových investoroch. Vo videu na sociálnej sieti prezentovala, kam budú investície smerovať a tiež fakt, že štát sa s investormi dohodol na podpore formou daňových úľav.

Prvá investícia pôjde do Dolného Hričova, kde okrem fabriky na hnacie hriadele pre elektromobily vznikne aj výskumné centrum, kde sa uplatnia vysoko kvalifikovaní zamestnanci. „Štát tak podporí vznik 230-tich pracovných miest. Práve podpora výskumu a inovácií je mimoriadne dôležitá pre budúcnosť Slovenska,“pripomína ministerka.

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/02/uz-to-nie-su-dezinformacie-astrazeneca-s-vakcinou-covid-19-moze-zabijat

Takmer 500 pracovných miest má pribudnúť v Trnave. Vytvorí ich spoločnosť vyrábajúca nabíjačky pre elektromobily. „Pri plnej prevádzke vyprodukujú až milión zariadení ročne, ktoré sú určené na priamu inštaláciu do elektrických, alebo plug-in hybridných vozidiel,“spresňuje Saková.

Tretia investícia, ktorá by mala na Slovensko prísť, je zameraná na udržanie viac, ako tisíctristo miest  a pôjde o podporu zmeny výrobného procesu na výrobu trakčných elektromotorov.

„Podpora investícií a vytváranie nových pracovných príležitostí, ale hlavne vytváranie výskumných centier pre vysokoškolsky vzdelaných ľudí je jednou z tém, ktoré sú na ministerstve hospodárstva prioritou,“ uzavrela Denisa Saková.

Hlas ľudu: Jdu bl.jt, velebnosti
Teraz už vieme, že nešlo ani tak o Slnko v sieti ako o prezidentku. Lebo v jej osobe sme tu mali samého Boha na zemi. V jej tieni sa aj ocenení stratili. A hoci sme národ kresťanský, ani Bohu neprejavujeme toľkú úctu a vďaku ako jej, našej bohyni.... Čítať ďalej
02 | 05 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik