Slovanský migrant nie je migrant
03 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Jeden migrant z Afriky, ale aj z oblasti krajín Blízkeho a Stredného východu nás má podľa "demokratických" byrokratov v Bruseli stáť ročne cca 20 tisíc eur. Alebo ich budeme musieť živelne (roz)púšťať na naše územie. Každého jedného utečenca Ukrajinca pred vojnou na Ukrajine však máme vracať podľa tých istých byrokratov Zelenskému, aby ním nakŕmil svoje, pardon, francúzske, britské a americké kanóny.

Šialenci vo vládnych kruhoch v Poľsku už iba čakajú na takýto pokyn, doslova si ho pýtajú. A slovanských utečencov pre "ich" vojnou na Ukrajine chcú dodávať Zelenskému. Ako náboje. Ten totiž zariadil mobilizačný rozkaz, že ukrajinskí muži sa z exilu musia vrátiť na Ukrajinu padnúť za Londýn, Brusel, Prahu, Varšavu alebo Washington. Naši sfanatizovaní progresívci vyzbierajú na náboje do vojny na Ukrajine na ochranu Ukrajincov milióny, ale ak príde nariadenie z Bruselu, o čom sa reálne uvažuje, tak budú veľmi ochotne pomáhať s repatriáciou ukrajinských mužov z Európy na front, kde sa iba umiera.

Slovanský utečenec nemá právo na ochranu v zmysle konvencií o vojnových utečencoch

"Západu" došli náboje, delá, tanky, transportéry a rakety. Časť z nich je na výstave vojnovej koristi v Ruskej federácii, zvyšok je v podobe hrdzavejúceho šrotu na fronte. "Západ" však musí niečo Zelenskému dať. Tak mu dodá živé terče. Mužov, ktorí odmietli umierať za Zelenského a jeho šialenú partiu doma i v zahraničí. Mužov, ktorí utiekli s rodinami do bezpečia Európy, spoliehajúc sa na ochranu v zmysle od konca druhej svetobvej vojny uznávaných medzinárodných konvencií o ochrane ľudí a ich životov, ktorí sú na úteku z krajiny, kde je vojna. Brusel už odhadol, že "také tri milióny" by sa po Európe našli. Šialený Brusel a duševne chorá moc v Poľsku. Tá je v téme najproaktívnejšia. Tamojší blázni sa neuspokoja s jadrovými bombami na území Poľska, oni pre Zelenského aj ukrajinských utečencov naspäť do vojny vyhostia. To je obraz "najkatolíckejšej krajiny".

Nastal čas chrániť životy Ukrajincov pred - Ukrajinou a jej spojencami

Nie je to tak dávno, čo dobrosrdeční Slováci na hraniciach s Ukrajinou v roku 2022 dávali čo mohli, aby pomohli, najmä ženám a deťom. Tým ženám, ktoré teraz Zelenskyj tiež mobilizuje na front. Vtedy sa zbieralo na plienky, jedlo, deky a oblečenie pre týchto ľudí. Dnes naši liberáli a progresívci zbierajú na režim, ktorý potrebuje zbrane na zabíjanie týchto ľudí. Humanistom sa musí obracať žalúdok. Čo všetko je ešte ochotný "Západ" a jeho mopslíci urobiť na to, aby udržali Zelenského pri moci? Asi všetko okrem jedného. Ľudia s takto zvrhlým myslením sa nikdy neoblečú do mundúrov a nikdy nepložia sbvoj život za Zelenského. Cudzie peniaze, cudzie životy, to áno to dajú a priam s nadšením. Ak nie až s fanatickým nadšením.

Je to zas na nás

Ak máme teraz podporovať vyhnatie Ukrajincov zo Slovenska na Ukrajinu - aké podobné je to nacistickému vysídľovaniu počas a po druhej svetovej - tak nie a priam naopak, chráňme životy týchto ľudí. Ak máme dať 20 tisíc eur ročne na jedného mladého zdravého muža, ktorý išiel za prácou do Nemecka napríklad zo Sýrie, tak dajme 20 tisíc ročne aj na každého Slovana, ktorý sa k nám prišiel ukryť pred vojnou. Alebo sú Slovania "podradnejšia" rasa? Zas? Mimochodom, 20 tisíc, to je cca čistý ročný príjem šťastlivca, ktorý má prácu u nás. Napríklad na tri smeny. Kde vôbec k tejto sume hlavičky v Bruseli prišli? Ale to odbočujeme od témy. To, že šialencom sa rúca ich svet a sny o výhre Ukrajiny, je ich problém. Nemajú však žiadne, absolútne žiadne právo rozhodovať o životoch tých, ktorým sa nežiada umierať v nezmyselnej vojne "Západu". Mimochodom, keby nebolo toho chorého "Západu", neboli by vojny ani tam, odkiaľ k nám doteraz prúdia tí "dvadsaťtisícoví".

DRÁČIK OSTRO ZBIERKE NA UKRAJINU: Pomáhači, komu pomáhate?
Pýtal sa niekto z vás ukrajinských vojakov, či chcú bojovať a umierať v tejto nezmyselnej vojne? Oni sa na vašu pomoc môžu vykašľať. Väčšine je ukradnutá aj celá Ukrajina. Chcú mať pokoj a ísť ku svojim rodinám. Skonštatoval Dušan Víglaský,... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik