Nikým nevolení panáčikovia v Bruseli rozhodujú o živote v Európe
02 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Zaujímavý postreh ponúkol podpredseda vlády Tomáš Taraba v súvislosti s masou nikým nevolených, no osudovo rozhodujúcich úradníkov v Bruseli, kltorí výrazným spôsobom ovplyvňujú naše životy, alebo - aj umieranie na Ukrajine. Na sociálnej sieti okrem iného napísal.

"Sloboda cestovať, podnikať a pracovať bol hlavný dôvod, pre ktorý sme vstupovali do EÚ." Pripomína autor podstatu našich ambícií vstúpiť do Európskej únie.

Lenže čo tu máme teraz?

Podľa Tomáša Tarabu "nikým nevolení bruselskí úradníci za posledné roky začali vnímať EÚ ako nástroj na presadzovanie čoraz absurdnejších politík proti vôli ľudí a národných štátov."

Rozmenené na drobné

Ak sa pozrieme podrobnejšie na to, čo sa teraz v únii deje a čo sú jej priority, potom nám vychádza, že títo úradníci "... stoja za likvidovaním európskeho priemyslu a vyhánaním fabrík do USA a do Číny, oni stoja za nezmyselným Green dealom, ktorý kladie na Európanov ciele, ktoré už dnes je zrejmé, že sa nedajú naplniť, oni stoja za novou imigračnou politikou, ktorá nebojuje proti ilegálnym migrantom, ale bojuje proti členským štátom, ktoré nechcú ilegálnu imigráciu podporovať, oni stoja za čoraz agresívnejšími útokmi na slobodu slova."

Dobrý projekt demokratickej Európy je vo vážnom ohrození

Podpredseda vlády Tomáš Taraba apeluje na voličov pred nadchádzajúcimi eurovoľbami: "Prosperujúca, bezpečná a slobodná Európa, rešpektujúca identitu národných štátov je dobrý projekt, ktorý je však v ohrození a preto treba prísť k eurovoľbám a urobiť zmenu v Bruseli, aby sa Európa vrátila do rúk ibčaniv a zdravého rozumu. Členstvo Slovenska v EÚ je veľkou príležitosťou môcť Európu spoluvytvárať a je našou úlohou z členstva v EÚ vyťažiť čo najviac."

Česi píšu: Zrušenie práva veta by bolo pre EÚ veľké nešťastie, povedal Fico
Pri príležitosti dvadsiateho výročia vstupu Slovenska do Európskej únie sa predseda slovenskej vlády Robert Fico opätovne vyjadril pre zachovanie práva veta. Ak by došlo k zrušeniu práva veta, Únia by sa podľa Fica mohla dostať v krátkom čase do... Čítať ďalej
02 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik