Macrona neprešla chuť bojovať! Robert Fico reaguje!
02 | 05 | 2024 I Milan Laca

Macron opäť nevylúčil možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu. Premiér Slovenskej republiky Robert Fico reaguje na jeho vyhlásenie.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron zopakoval svoje februárové vyhlásenie, že Európa by nemala vylúčiť nasadenie vojakov na Ukrajinu. Povedal to v rozhovore pre magazín The Economist.

Za akých podmienok

Macron spresnil, že podmienkou na to by bola požiadavka Kyjeva, alebo prielom ruských jednotiek na frontovej línii. Opatrnosť európskych krajín podľa neho „dotlačí Rusko k ofenzíve“. "Nepochybne sme príliš váhali pri definovaní hraníc nášho konania niekomu, kto ich už nemá a kto je agresor," povedal francúzsky prezident.

Jadrové chúťky poľského prezidenta
Poľské ministerstvo zahraničných vecí kritizovalo vyhlásenie prezidenta Dudu o jadrových zbraniach. „Ak sa naši spojenci rozhodnú rozmiestniť jadrové zbrane v rámci jadrového zdieľania aj na našom území, aby posilnili bezpečnosť východného krídla... Čítať ďalej
02 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vraj má podporu

Zdôraznil tiež, že jeho návrh, vyslať vojakov na Ukrajinu, pochopilo a podporilo „mnoho krajín“. „V skutočnosti mnohé krajiny v nasledujúcich týždňoch povedali, že rozumejú nášmu prístupu, súhlasia s našou pozíciou a že táto pozícia je dobrá,“ povedal francúzsky prezident.

Európa zahynie

Macron zdôraznil, že ak Ukrajina prehrá s Ruskom, „európska bezpečnosť bude v troskách“.

Na pripomenutie

Macron prvýkrát, 26. februára vyhlásil, že západní lídri diskutovali o možnosti vyslania svojich jednotiek na Ukrajinu a nevylúčili to. Neskôr, 14. marca, opäť deklaroval, že neexistujú žiadne "červené čiary" v otázkach poskytovania pomoci Kyjevu a možnosti vyslania francúzskych jednotiek.

V KYJEVE LOVIA ZRADCOV! Bezpečnostná služba v uliciach (FOTO)
"SBU je na love." Kontrarozviedka hľadá v Kyjeve občanov, nelojálnych voči úradom. Zamestnanci Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) začali operáciu v centre Kyjeva. Čo sa deje? Podľa telgranového kanála tamojšieho ministerstva, sa konajú... Čítať ďalej
01 | 05 | 2024 | Milan Laca

Premiér vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

"Ukrajina nie je členský štát NATO. Slovensko s vojnou na Ukrajine nemá nič spoločné a veľmi jasne odkazujem celému Slovensku, že nech nás žiada ktokoľvek o čokoľvek, noha slovenského vojaka neprekročí slovensko-ukrajinskú hranicu," skonštatoval.

Na margo vyjadrenia francúzskeho prezidenta Fico poznamenal, že by malo ísť o bilaterálnu záležitosť. "Suverénne vyjadrenia suverénnych politikov sú čisto záležitosťou Francúzska, nie Slovenska," dodal. Takýto typ vyhlásení je podľa neho krokom k tretej svetovej vojne.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron pre týždenník The Economist potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu. Táto otázka by podľa neho "legitímne" vznikla, ak by Rusko prerazilo frontovú líniu a Kyjev by požiadal o takúto pomoc.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik