TOTO JE NEKULTÚRNY MEGAPR*SER! Šimečka zneuctil parlament
30 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Oni vedia všetko, rozumejú všetkému a len v ich rukách je možná záchrana Slovenska. A komu nie je jasné, že práve oni spasia Slovensko, je nekultúrny, jednoduchý, pomýlený. Nuž, a koalícia je skupina nevzdelancov. Iba že by to bolo naopak. Lívia Pavlíková pri informácii, že Michal Šimečka, predseda práve toho dokonalého PS si do kancelárie zavesil obraz Andreja Dúbravskoho zložila pomyselný klobúk. Lebo nájsť v Dúbravského tvorbe niečo, ako umenie, je podľa nej dosť náročná úloha. Vo videu sa však venovala kultúre a nekultúrnosti tých, ktorí si myslia, že majú patent na dokonalosť a rozdávajú rýchlokurzy geniality.

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) sa veľmi jednoznačne a jasne vymedzil voči tvorbe niektorých umelcov, ako o zvrhlej. Počas „kontrolného dňa“ na ministerstve kultúry opätovne podporil ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS) a jej aktivity na tomto poste.

Michal Šimečka (PS) sa cíti byť urazený aj za umelcov a umelkyne, ktorých sa premiér svojimi vyjadreniami dotkol a preto si na ich podporu nechal do kancelárie podpredsedu NR SR nainštalovať jeden z obrazov Andreja Dúbravského, čo Lívia Pavlíková (Republika) nenechala bez reakcie. Michalovi Šimečkovi a pánovi umelcovi vysvetlila, čo podľa nej je a čo nie je kultúra.

Facebook / Michal Šimečka

Ostro odmieta Ficov odkaz

„Ostro odmietam útoky Roberta Fica na kultúrnu obec v SR. Umenie sa nedelí na „národné", „protislovenské", „transexuálne" či „zvrhlé". Urážať z pozície moci špičkových slovenských umelcov a umelkyne len preto, že kritizujú očividnú neschopnosť ministerky Šimkovičovej, alebo inak vyjadrujú svoj slobodný názor, je absolútne cez čiaru. Je to návrat do hlbokého mečiarizmu,“ napísal Michal Šimečka na sociálnej sieti pri fotkách s Andrejom Dúbravským, ktorého obraz si ako symbolické gesto podpory slobodnej tvorby zavesil na stenu kancelárie podpredsedu NR SR.

Predseda vlády R. Fico vyjadril podporu ministerke kultúry M. Šimkovičovej
Ministerstvo kultúry SR napĺňa programové vyhlásenie vlády SR. Robí slovenskú národnú kultúru a bude v tom určite aj pokračovať. Z tohto dôvodu čelí ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová osobným útokom nevídaných rozmerov. Po dnešnej pracovnej... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Dúbravského umenie

„Plne chápem, že umenie je subjektívne a každý máme rozdielny vkus, ale isté hranice to naozaj má,“konštatuje Pavlíková. Svoje tvrdenie vysvetľuje tým, že obľúbeným motívom umelca sú obézni homosexuálni muži. Dúbravského obrazy sú plné depresívnych postáv. Lívia vo videu okrem popisov ukazuje umelcove obrazy.

„V jeho zbierke sa ale nájdu i diela ako chlapec, ktorý sedí na záchode a hrá sa na telefóne či mužský roztiahnutý holiaci sa análny otvor,“ dodáva Lívia Pavlíková, podľa ktorej Dúbravský na veľké umenie rozhodne neašpiruje.

Facebook / Romana Tabák

Nemá dostatok súdnosti?

„Michal Šimečka by mal mať dostatok súdnosti aby vedel, aký autor si zaslúži byť vystavený v kancelárii podpredsedu Národnej rady SR. A ak by aj tú súdnosť nemal, mal by mať okolo seba dostatok ľudí ktorí mu povedia, že toto je už cez čiaru a kultúre to nijako nepomôže. Práve naopak. Lenže toto nie je ten prípad. Michal Šimečka a ľudia v jeho okolí tohto autora naozaj úprimne obdivujú,“ nechápe Pavlíková. Pripomína, že Šimečka si robil s umelcom spoločné fotky už pred voľbami a vtedy sa kochal jeho obrazmi.

„Tento absolútny umelecký nevkus Michal Šimečku maximálne diskredituje v akejkoľvek ďalšej debate o kultúre. A jeho slová o kultúre sú odteraz úplne irelevantné,“ uzatvára Pavlíková.

Podľa bandy bitkárov a sexuálnych predátorov sa "stačí ospravedlniť"
Mafii nás nepredajú, rovno nás zmlátia, prípadne zneužijú, hoci aj sexuálne. Zvláštny "hodnotový" svet neobyčajných ľudí z OĽaNO. Politológ Lukáš Jelínek v rannom vysielani Českého rozhlasu 2 okrem iného hovoril o najťažšom prejave primitivizmu v... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik