Blanár NALOŽIL Naďovi i Černochovej! TOTO si česká ministerka obrany za klobúk veru nedá
30 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Slovákom a dezolátom vstup zakázaný! Aj toto je prejav niektorých politikov, ktorí v snahe zaujať a strhnúť na seba pozornosť urobia čokoľvek. Mám na mysli bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý je medzi Slovákmi známy svojim dehonestujúcim jazykom voči každému, kto má iný názor. Takto reagoval na fotografiu slovenského exministra obrany Jaroslava Naďa (Demokrati) a českej ministerky obrany Jany Černochovej slovenský minister zahraničia Juraj Blanár. A riadne si ich podal.

Ako prvý na fotku upozornil poslanec Smeru Ján Mažgút. Všimol si ju aj politológ a kandidát do EP Ján Baránek (Zdravý rozum), ktorý v uplynulom týždni v reakcii na Naďovo konanie oslovil ministra zahraničia Juraja Blanára (Smer-SSD). Juraj Blanár na Facebooku o fotke, kde Naď a Černochová držia v rukách ceduľku so zákazom vstupu Slovákov a dezolé hovorí, ako o dehonestácii a šírení nenávisti.

V liste z 25. apríla Ján Baránek ministra zahraničia vyzval, aby si predvolal českého veľvyslanca, keďže česká ministerka obrany Černochová sa odfotila so svojim slovenským poradcom, ako držia dehonestujúcu ceduľu. Juraj Blanár v statuse na Facebooku Baránkov list nespomína, zato sa vyjadruje k fotografii. Prekvapuje ho Černochovej reakcia v zmysle, že veď sa nič strašné nestalo. Blanár napriek tomu, v záujme zachovania dobrých vzťahov medzi SR a ČR, nemieni vyvodzovať žiadne dôsledky, verí však, že podobné dehonestujúce „akcie“ si v budúcnosti politici premyslia.

Veľvyslanec "na koberček"

Politický analytik a jednotka na kandidátke Zdravého rozumu do eurovolieb hovorí, že nejaký čas mu trvalo, kým si overil pravosť záberu. Naď podľa neho stratil nie len národnú, ale aj osobnú integritu, keďže dokázal takto hlboko klesnúť. Veľmi nelichotivé slová však vyslovil aj na adresu ministerky, pričom sa čuduje, že české úrady nijako nekonali. Listom preto vyzval Juraja Blanára, aby si predvolal českého veľvyslanca na Slovensku - ten by mal "doma" vysvetliť, že toto sú maniere spred Druhej svetovej vojny.

Ján Baránek posiela Otvorený list Jurajovi Blanárovi
Pred ani nie týždňom sa slovenským internetom začala šíriť fotka vysmiateho Jaroslava Naďa aj s jeho šéfkou, Janou Černochovou, ako spolu v rukách držia ceduľu s nápisom „Slovákom a dezolé vstup zakázaný“. Fotka pobúrila aj predsedu strany Zdravý... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Naď ho neprekvapil

„Slovákom a dezolátom vstup zakázaný! Aj toto je prejav niektorých politikov, ktorí v snahe zaujať a strhnúť na seba pozornosť urobia čokoľvek. Mám na mysli bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý je medzi Slovákmi známy svojim dehonestujúcim jazykom voči každému, kto má iný názor,“ píše na Facebooku Blanár, ktorého neprekvapuje ani tak správanie Naďa. Ten je známy svojim vzťahom k národu, z ktorého vyšiel.

U Naďa nič prekvapivé

„Čo však prípustné určite nie je, to je fakt, že sa s ním fotila aj česká ministerka obrany. Predpokladám, že tak urobila dobrovoľne a uvedomujúc si to, aké posolstvo tým šíri. Že Slováci ako národ sú dezolátmi, ktorí by v zmysle kolektívnej viny mali byť utláčaní a perzekuovaní len za to, že si slobodne volia svojich zástupcov, že neustupujú progresívnej mašinérii a že odmietli „politikov“ typu pána Naďa, aktuálne poradcu českej ministerky,“ konštatuje ďalej Blanár, ktorý keď prvýkrát videl nešťastnú fotku, tiež ju považoval za fotomontáž. Fotka je realita. Arogancia ministerky obrany ČR tiež.

Jaroslav Naď SKONČIL! Toto mu Slováci NEODPUSTIA
Kandidátnu listinu mimoparlamentnej nulovej strany Demokrati do eurovolieb vedie jej predseda Jaroslav Naď. Tohtoročné voľby do europarlamentu považuje Naď za mimoriadne dôležité. Slovenská republika podľa neho potrebuje v Európskom parlamente... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vraj zbytočne prehnané reakcie

„Preto sme požiadali českého veľvyslanca o vyjadrenie. Potvrdil, že fotografia je pravá, je na nej česká pani ministerka. Z jej stanoviska však vyplýva, že za poľutovaniahodné považuje to, že sa strhol takýto virvar okolo zverejnenia tej fotky,“ uvádza ďalej Blanár, podľa ktorého „poľutovaniahodné“ je to, že vôbec takáto fotka vznikla.

Vieme si predstaviť opak?

Blanár ponúka urobiť si predstavu,  čo by sa strhlo, keby sa v Bratislave s úsmevom odfotil niektorý slovenský politik s podobným nápisom.

„Hneď by bol obvinený zo šírenia nenávisti a z narúšania vzťahov medzi dvoma spriatelenými národmi. Ale keď ide o obviňovanie občanov Slovenskej republiky, tak je všetko v poriadku? Na nás platí kolektívna vina? Voči nám si môže dovoliť ktokoľvek hocičo?,“pýta sa Blanár.

Zdroj foto: TASR | Minister zahraničia Juraj Blanár

Dôsledky vyvodzovať nebude

Blanár deklaruje odsúdenie všetkých prejavov dehonestácie voči Slovákom a len z úcty k vzájomným vzťahom medzi bratskými národmi nebude vyvodzovať žiadne dôsledky.

„Ale verím, že sa podobné prejavy už nebudú opakovať zo strany ministerky obrany ČR, ktorá má takéhoto poradcu. Som presvedčený, že občania Slovenskej republiky i Českej republiky sa s týmto v drvivej väčšine nestotožňujú a majú záujem na dobrých vzťahoch, na ktorých záleží mne i celej vláde SR,“ uzatvára Blanár.

MATOVIČOVA VLÁDA TO SPACKALA! SR teraz čelí žalobe EK
Európska komisia (EK) žaluje Slovensko na Súdnom dvore Európskej únie (EÚ) v súvislosti s nesplnením si svojich povinností týkajúcich sa preskúmania, aktualizácie a oznamovania plánov manažmentu povodňového rizika z obdobia predchádzajúcej vlády.... Čítať ďalej
30 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik