Smutno-smiešne potoky Ódorovej progresívnej demagógie
29 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Mlčanlivý predseda vlády "nestraníckych" odborníkov pani prezidentky Čaputovej zrazu prehovoril. Ako líder kandidátky Progresívneho Slovenska v nadchádzajúcich eurovoľbách. Viete, čo je to oxymoron? Nuž ide o spojenie slov protirečiaceho si významu, obyčajne podstatného mena a prídavného mena. Napríklad výrečné mlčanie, zdravý nemocný, chudobný boháč, totalitná demokracia. Alebo - nestranícky líder straníckej kandidátky.

"Podal" si straníka, ktorý sa nikdy netajil členstvom ani funkciami v strane, inak tiež podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu. Nestranícky líder straníckej kandidátky Ódor v ňom navodzuje dojem, že stranícky straník Blaha má byť klamár. A máme tu ďalší oxymoron, teraz už všetci vieme, o čo ide.

Blaha mal veselý začiatok prvomájového týždňa

Ľuboš Blaha sa baví a zjavne nielen on. "PS-kár Ódor proti mne natočil videjko, v ktorom sa v tých svojich klamstvách o mne už kompletne utopil. Keď on je taký srandovný". Napísal na sieti telegram. A aj povedal, oveľa viac.

Zaklínač hadov v (riadne spomalenej) akcii

Strašenie "vyhodením z únie" už je v podaní predstaviteľov Progresívneho Slovenska čímsi, ako "dajte si znak pokoja" na omši, teda, neoddeliteľnou súčasťou každého ich verbálneho prejavu. Technicky vzaté, Európska únia nemá žiadne možnosti ani právomoci kohokoľvek z jej členských radov vyhodiť, mal by to vedieť aj pán nestranícky líder straníckej kandidátky, pripomína Ľuboš Blaha. A nielen to pripomína. napríklad aj takú jednu zmluvu, ktorá sa volá "lisabonská" a ktorá upravuje proces vystúpenia z únie. Ten môže výhradne a výlučne začať iba ten štát, ktorý úniu chce opustiť - "nedávny" príklad je Veľká Británia. takže z toho možno vyvodiť jediný možný logický záver - buď to pán Ódor nevie, alebo klame, paradoxne teda robí verejne to, z čoho obviňuje Ľuboša Blahu. Opäť je tu istá obdoba oxymoronu.

Napokon, pozrite si "argumentačnú stratégiu" lídra kandidátky PS v eurovoľbách

Na vyváženie, odpoveď Ľuboša Blahu

Takže si to môžeme vcelku zhrnúť

"Najskôr (Ódor, píše na sieti Telegram Blaha, pozn. red. HD) tvrdil, že chceme vystúpiť z EÚ, potom mu za to naložil Sulík a tak obrátil a vraj nás kvôli nám z EÚ vyhodia. Čo je ešte väčšia hlúposť. 

Nuž, argumentačným klamstvom "bojovať" proti údajným lžiam, to je dosť zvláštna taktika. taká, vcelku progresívna.

„Povedať pravdu je (dnes prinajmenej, pozn. red. HD) trápne. Ale povedať lož je omnoho horšie.“ —  Oscar Wilde, írsky spisovateľ a básnik 1854–1900.

Sláva z decembrových pódií už vyšumela a tak teda šup s ovečkami do ulíc...
Tak ich zas vyháňa do ulíc. Sláva z decembrových pódií už vyšumela, preferencie nerastú, naopak napriek Stachanovskému úsiliu čo najviac odporovať všetkému a každému, kto nie je progresívny liberál a navyše má ešte tú voličskú drzosť, že vo voľbách... Čítať ďalej
28 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik