Roth Neveďalová: Vstupovali sme do inej EÚ, ako žijeme (VIDEO)
30 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Dobrý projekt v rukách nesprávnych ľudí! V ktoromsi z nedávnych rozhovorov sa europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) vyjadrila, že ona sama bola prekvapená tým, ako sa EP a celkove EÚ zbyrokratizovali za ten čas, čo v EP nepôsobila (nastúpila ako náhradníčka za zosnulého Miroslava Číža, pozn. red.). Aktuálne na sociálnej sieti upozorňuje, že Slováci vstupovali do inej Európskej Únie než je tá, v ktorej fungujeme aktuálne. Napriek tomu si myslí, že EÚ je úspešný projekt. Aj o tom hovorila v relácii Pozrime sa na to na ta3.

„Kým na začiatku to bola viac ekonomická spolupráca, chceli sme byť v Schengene, a veci, ktoré prevládali, sloboda pohybu tovaru, ľudí, dnes sú tu témy, ktoré môžu ľuďom vadiť, ako je green deal,“ hovorí Roth Neveďalová. Medzi také témy radí aj napríklad migračný pakt.

EÚ je podľa nej dobrý projekt v rukách nesprávnych ľudí.  Zodpovední sú za to politickí aktivisti, lenže ak nechceme aby sa k vysoko odborným témam nevyjadrovali aktivitsti, musia nás v EP zastupovať skúsení a pripravení ľudia.

Katarína Roth Neveďalová: Belgičania si často myslia, že všetkému rozumejú lepšie, ako my z východu (GALÉRIA)
Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD) je v Európskom parlamente druhé volebné obdobie. Zmena, ktorá sa udiala počas rokov, kedy tam nepôsobila (nastúpila na miesto po zosnulom Miroslavovi Čížovi), ju zaskočila. Neskutočná... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Eka Balašková

„Aktivisti - kandidáti so sójovým latté v ruke, sú schopní v jednej vete povedať, že chcú mier, ale preto treba posielať zbrane. Že treba green deal a zodpovednosť voči životnému prostrediu, lebo máme iba jednu planétu a potom si vypýtať chlieb s avokádom dovezeným z Mexika. Že zabezpečia európske Slovensko, ale nikto predsa Slovensko z Európy neťahá,“poznamenáva europoslankyňa.

Je podľa nej zbytočné ukazovať, že práve my v EÚ sme tí „skvelí a dokonalí“, no na to, aby to malo napríklad pri ochrane životného prostredia efekt, musela by sa európskym green dealom riadiť nie len z globálneho hľadiska miniatúrna EÚ.

„Možno budeme mať najkrajšie, najčistejšie nebo, najkrajšie a najčistejšie lesy, ale nebude tu nikto žiť, pretože to nebudeme vedieť zvládnuť ani ekonomicky,“konštatuje europoslankyňa s tým, že ideológia nesmie nahradiť zdravý rozum. A práve to je našim – európskym problémom.

„Slovensko potrebuje politikov, aj v europarlamente, ktorí sa neboja mať iný názor, ktorí sa nespreneveria svojim voličom a počúvajú, čo si ľudia skutočne myslia. Politikov, ktorí pôjdu proti prúdu, ak sa prúd vybral nesprávnym smerom. Ľudí s racionálnym kritickým myslením, ktorí vidia celok, nie iba jeho časti. Ľudí s čitateľnou víziou, jasnými hodnotami a otvorených k diskusii,“uzatvára kandidátka vo voľbách do EP za stranu Smer.

Aj 31 rokov po vzniku štátu nemáme oficiálne prezidentské bývanie
Adresy hláv štátov sú po desaťročia trvalé. Slovenská republika minulý rok oslávila 30-te výročie svojho vzniku. Napriek tomu jej prezident nemá oficiálne sídlo, bývanie, v ktorom by mohol prijímať návštevy v menej formálnom prostredí. Existuje... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni