Európska komisia pred eurovoľbami tlačí na cenzúru sietí
29 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Viem, podaktorým, ktorí sú u nás voči Bruselu v ustavičnom predklone, veď z jeho gáže sa fajn žije, aj žilky teraz navrú. Tamojšia Európska komisia aj s jej šéfkou je nám totiž predstavovaná ako blahorečená ovečka v rúchu jahniatka, no pracuje metódami úhlavných predátorov demokracie. Jednou z nich je cenzúra. Jej najnovšiu vlnu chce na nás uvaliť EK už pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu.

Nie je to dojem. Ide o úsudok, podopretý hneď tromi zdrojmi. Jedným, prvotným, je Financial Times, druhým, následným, je česká agentúra ČTK a tým tretím nárek červeného denníčka, ktorý je nám predkladaný ako piedestál jedinej možnej a prípustnej pravdy.

Podstata "demokratickej" jedinej pravdy

Európska komisia plánuje informovať verejnosť, že začína vyšetrovať spoločnosť Meta. A to v ničom inom, ako v tom, či "robí dosť pre boj s dezinformáciami v období pred júnovými voľbami do europarlamentu". Keďže všetci veľmi dobre vieme, že jediní na tejto planéte, ak nie v celom vesmíre, ktorí nedezinformujú, sú libarálni progresívci a proamerickí a provojnoví prokyjevskí rektoskopi (po našom rektálni alpinisti do zadnicových hlbín USA a NATO), preložme si tú obavu do slovnej verzie, či META robí dosť pre cenzúru iných, ako vhodných názorov. O tom, aká je "pravda" vo verzii jej samozvaných licencovaných vykladačov hádam už od čias Covidu nemá súdny človek žiadne pochybnosti.

Čo by teda mala META zabezpečiť?

Nuž, určite to, aby sa na jej sociálnej sieti napríklad u nás neobjavovali príspevky, týkajúce sa "nevhodných" kandidátov a volieb do Európskeho parlamentu. Je nám jasné, že nariadeným sitom "pravdy" zo strany Európskej komisie prejdú voľne (čo voľne, budú priam prepasírované) iba kortešačky progresívcov a liberálov. Zabudnite na hlasy a výroky sociálnych demokratov, národniarov, členov Hnutia Republika. Tí predsa pravdu nemôžu a nesmú mať a teda šíria dezinformácie. A ak šíria dezinformácie, tak nahlasovať a vypínať ich príspevky. na to je progresívna sekta vždy pripravená. Aspoň tak by to od Mety chcela Európska komisia. Aké vznešené, aké demokratické, zanotujme si priam zo záverečnej časti Beethovenovej 9. symfónie d moll op 125 k Schillerovej óde "Na radosť"! Prípadne, rovno počas ešte májových nocí spáľme na kopcoch vo vatrách zvyšky našej národnej suverénnej zvrchovanosti!

Tak takto - čo hovorí Ústava Slovenskej republiky
Ústava Slovenskej republiky

"Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon. Cenzúra sa zakazuje. Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti..."

Dodajme, že v našom ústavnom systéme je ešte stále národné zákonodarstvo nadradené Bruselu a že teda kroky Európskej komisie nabádajú (prinajmenej ten dojem vyvolávajú) na protiústavnosť v konaní spoločnosti META voči určitým názorovým skupinám na Slovensku. Samotná spoločnosť META je v tejto téme v pozícii vydieraného a EK zas v jasnej pozícii výpaľníka.

Buďme pripravení

V istom momente pred parlamentnými voľbami sa môže stať, že príspevky HD na sociálnej sieti spoločnosti META neuvidíte. Máme s takou nariadenou mocenskou cenzúrou naozaj hĺbkové skúsenosti. HD však vychádzať bude a na sieti Telegram bude tiež. Napokon, nejde o obavy, ale takmer o istotu, vychádzajúc z vyjadrení aktivistických antidemokratických kreatúr progresivizmu na Slovensku.

A ešte čosi dôležité, najdôležitejšie

Voľby do Európskeho parlamentu sú mimoriadne dôležité aj preto, aby sa k nám aj z Bruselu po júni 2024 vrátil závan demokracie, slobody slova a názorov. Je to v rukách každého z nás. Poďme voliť, voľme slobodu a demokraciu, nie cenzúru a diktatúru!

Aké symboly prevládnu v dnešnom svete?
Mnohých spoluobčanov prekvapilo gesto slovenského europoslanca Miroslava Radačovského, ktorý v Európskom parlamente vypustil bielu holubicu ako symbol mieru. Holubicu do parlamentu preniesol akoby v záhrení, teda vlastne ukrytú v šikovnej taštičke... Čítať ďalej
27 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik