Sláva z decembrových pódií už vyšumela a tak teda šup s ovečkami do ulíc...
28 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Tak ich zas vyháňa do ulíc. Sláva z decembrových pódií už vyšumela, preferencie nerastú, naopak napriek Stachanovskému úsiliu čo najviac odporovať všetkému a každému, kto nie je progresívny liberál a navyše má ešte tú voličskú drzosť, že vo voľbách dal hlas súčasnej koalícii, nerysuje sa nateraz žiaden prevrat, žiadne urvanie si moci mimo volieb. Napokon aj gól do vlastnej - koalícia by dnes mala na ústavnú väčšinu!!! Šup teda s ovečkami do ulíc, aspoň na čerstvú mediálnu pašu!

Stačí si prezrieť pár statusov na sociálnej sieti. Bieda politickej práce, naopak typický revolucionár. "Dajte mi masu a ja zvrhnem štát". "Ruky preč od tohto, od tamtoho, opovážte sa, poďme do ulíc." Nuž áno, vyčasilo sa, najlepší čas na pouličný brajgel. Aj ľudia prídu, aj novinárom nie je zima, aj nuda sa inak v sivom osobnom bezhodnotovom egoistickom svete zaženie a bude trochu "vzrúšo". Na tej káve už je to fakt nuda.

Morálnu vinu nesú mnohí

Vrátane prezidentky, ktorá vždy citlivo vnímala, no iba selektívne konala. Aj tá jej výzva proti nenávisti, tá prišla dávno s krížikom po funuse. Mlčala, keď progresívni politici verejne burcovali mladú generáciu proti dôchodcom, "ktorí majú veľa a treba im zobrať".  Mlčí aj teraz, keď sa progresívna omladina na sociálnych sieťach búri, že trinástymi dôchodkami jej vyžierajú dôchodcovia jej skvelú ekonomickú prítomnosť. Prečo pani prezidentka tejto chase nevysvetlí, že na dôchodky si dôchodcovia zarobili nioekedy aj päťdesiat rokov trvajúcim odvádzaním peňazí do sociálnej poisťovne? Čo tak trošku pokarhať vlastné rady za vyvolávanie generačnej nenávisti? Mimochodom, kto je v spoločnosti parazit a kto nie, by sa dalo diskutovať celé roky. Stačí sa pozrieť na to, kto jej čo za seba doteraz odovzdal. A čo od nej vyryžoval. Vyvrieskal si, vyvzdoroval.

"Ruky preč od RTVS"

Mýlite sa, nevážení progresívci, RTVS nie je vaša a vy tu nerozhodujete. Prečítajte si to ešte raz prosím - vy tu nerozhodujete, nemáte na to mandát, nepresvedčili ste vo voľbách dostatok voličov, tak žiaden mandát tak, ako to v demokraciách býva obvyklé, spravovať štát, nemáte. Ak to nechápete a chcete to "prebiť" krikom a vzdorom, potom o demokracii neviete nič a ste obyčajní buriči. RTVS, alebo ako sa bude volať, patrí všetkým tým, ktorí zverili zodpovednosť za podobu i obsahovú ponuku vládneho programu štátu, ktorému dali mandát. Naučte sa tento základný princíp demokracie, opakovane prosím. Dá sa pochopiť, že v Oxforde sa skôr učia iné znalosti. Škoda, že bolo málo lekcií o podobách anarchie. Alebo sa mýlim a bolo ich tam priveľa?

"Ak Fico toto... ľudia pôjdu do ulíc"

Ale no tak! Už fakt vymeňte tú odrhovačku a nhraďte ju niečim zmysluplnejším. Normálni, slušní, pracujúci ľudia do ulíc nepôjdu. Majú prácu, majú rodiny, majú nejaké záhrady, majú koníčky, záujmy. Im nestačí iba presedieť celý deň v kaviarni, "mobilovať" a občas si ísť zaprotestovať. No na druhej strane? Ukážme si to na číslach. Získali ste vo voľbách 533 136 hlasov, nevážení progresívci. Do ulíc na vaše mobilizačné zvolania vyráža približne, nech to preženieme, tak desaťtisíc protestujúcich "z povolania". Bez ohľadu na zameranie protestu, proste skalní "rowdies". Dnešná koalícia (ktorá by podľa Focusu mala aktuálne už aj na ústavnú väčšinu), získala milión  a 284 427 hlasov. Máme tento jeden milión a takmer tretinu ďalšieho vyhnať tiež do ulíc? S heslom "dajte ruky prečo od vlády" - napríklad? Máme začať organizovať pochody ľudí v uliciach, ktorí nesúhlasia s vašou deštruktívnou ani nie politikou? No, bolo by to jedna ku trom vo váš neprospech. A keď to môžete vy, kde je napísané, že to nemôže víťazná väčšina z volieb? Veď v demokracii sme si v právach rovní, alebo,.podľa vás nie?

Chcelo by to trošku uvedomiť sa, nevážení progresívci

A ako sa na vojne, na ktorej ste neboli, ale zúfalo sa snažíte o to, aby aspoń niekde bola, vravelo - zaraďte sa. Nuž a ešte dačo o opozičnej politike, čo sa napríklad tiež učí v Oxforde. Princíp vládnutia väčšiny, odrážajúci väčšinovú vôľu je základným formálnym a zákonným kritériom „demokracie“. V rámci parlamentu sú rozhodnutia prijímané väčšinou a parlamentný systém vlády je charakterizovaný skutočnosťou, že vláda bude mať obvykle podporu väčšiny.Opozícia je zvyčajne v menšine a je všeobecným pravidlom, že menšina nemá oprávnenie prijímať rozhodnutia. Úlohou opozície nie je rozhodovať. Namiesto toho môže mať opozícia iné úlohy. Ktoré sú najdôležitejšie, sú diskutabilné, avšak možno uviesť niektoré z nich: Ponúknutie politických alternatív, formulovanie a parlamentné presadzovanie záujmov svojich voličov (ako ich základných súčastí), ponúknutie alternatív k navrhovaným rozhodnutiam vlády a zástupcov väčšiny, vylepšovanie postupov pri rozhodovaní v parlamente prostredníctvom rozpráv, úvah a protinávrhov, preskúmavanie legislatívnych a rozpočtových návrhov vlády, dohliadanie a kontrolovanie vlády a administratívy, posilňovanie stability, legitimity, zodpovednosti a transparentnosti politických postupov.

Nevážení progresívci, vy nič z toho nerobíte. A žiaľ, vo vašej mentálnej výbave - súdiac podľa doterajšej činnosti vašich vodcov, ani nič také nie je. Na politiku ste ešte nedozreli. A na uliciach na ňu ani nikdy nedozriete, čo väčšinový volič dobre vie.

___________________________________________________

Mimochodom, dovolím si pripomenúť ešte jeden historický fakt. 30. apríla skončil naozaj ponižujúco a neslávne vo svojom Berlínskom kryte ten, kto dokázal pár rokov predtým vyhnať davy do ulíc a na štadióny a nastoliť mocenskú diktatúru vlastnej strany. Žiaľ, nielen v Nemecku. Taký ten inak neschopný, no po moci až chorobne bažiaci, no, čo on vlastne bol v civile? Maliar izieb? Davy zmanipulovať vedel. To bolo asi jediné, čo vedel. Povedal by som to ako vnuk predka, ktorý "absolvoval" jedenásť artefaktov Hitlerovej "demokracie" - koncentračných táborov pre tých, ktorí svet videli inak, ako on. Povedal by som to inak. Ale nespravím to. Tu naozaj nadávky nemajú miesto.

Ideológovia z červených denníčkov, ospravedlňte sa!
Všetko je im jasné, samozrejme však iba tak, aby to zapadlo do ich ideológie a aby sa to páčilo ich sekte a ich riadiacim dôstojníkom. Lebo "pravda" je ich vlastníctvo. Konšpirujú, dezinformujú, publikujú hoaxy, len aby dostatočne propagandisticky... Čítať ďalej
28 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok