Medvede nevedia, že turisti nemajú zbrane
28 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

"Chrumkavá téma týždňa - medvede..." píše v statuse na sociálnej sieti poslanec SNS Karol Farkašovský. Dovolíme si ho opraviť - týždňov, ak nie mesiacov.

"Čakal som marketingovú senzáciu" - pokračuje poslanec - "že nám aspoň jeden hnedý chlpáč zaparkuje pred budovou parlamentu. Nestalo sa. Zatiaľ."

Rečnícky "premedveďované"

"Medvede sa tu hojne vyskytovali iba v slovnej podobe vo vystúpeniach poslancov." Konštatuje Karol Farkašovský, no pridáva aj to, "že turistický apetít medveďov túlať sa po celom Slovensku, rastie. A naša povinnosť ochrániť životy, zdravie a majetok ľudí  tiež."

Keď niečo opozícia odmieta a priori, hovorí o potrebe diskusie

"Opozícii sa však minuli argumentačné patróny a zmohla sa len na opakované frázy o potrebe odbornej diskusie." Citujeme z poslancovho statusu. A dokumentuje výsledky doterajších "diskusií".

"Odborne" tu už roky diskutoval exminister Budaj. Svojou odbornosťou a pasivitou sa dopracoval až k tomu, že 30 percent - údajne bylinožravej medvedej populácie - stratilo prirodzenú plachosť a zatúžili po blízkosti človeka. Škoda len, že nie Budaja."

Už nastal čas menej lamentovať, diskutovať

"Ale viac a razantne konať. Preto konáme a preto je navrhovaný zákon ministerstva životného prostredia dobrý a nanajvýš potrebný. A treba ho rýchlo uviesť do života. Aby sa ľudia prestali báť chodiť do prírody, do lesa. Aby sme im prinavrátili pocit bezpečia aj v slovenských dedinách a mestách.

"Sme povinní chrániť prírodu i živočíchy, ktoré sú jej súčasťou. Ale určite nie pokryteckými rečami a určite nie na úkor človeka." Tvrdí poslanec SNS Karol Farkašovský.

A pridávame drobnosť na pobavenie...

"Posledná bašta." Ukrajine dochádza územie v Donecku, Zelenskyj hovorí o škode pre Európu
Rusi vynakladajú veľké úsilie na dobytie mesta Chasiv Yar v Doneckej oblasti. A ak sa im to podarí, bude to veľký chaos. Pred vojnou žilo v meste asi 13, 5 tisíc ľudí. Väčšina z nich je preč, ale mesto nestratilo svoju kľúčovú úlohu. Ukrajinský... Čítať ďalej
28 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik