NATO sa urazilo na Putina (VIDEO)
28 | 04 | 2024 I Milan Laca

Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz.

Výstava ukoristenej vojenskej techniky v moskovskom Parku víťazstva vyvolala na kolektívnom Západe nevôľu a hnev.

Korisť

Ukoristené obrnené vozidlá naďalej privážajú do Moskvy na výstavu, ktorú otvoria v máji na Poklonnej hore. Deje sa tak v noci, aby ťahače, prevážajúce poškodené tanky NATO neprekážali v premávke. Celkovo tam bude asi tisíc exponátov.

USA zaútočia na Rusko? Načo sú im tam vojnoví kameramani?
Spoločnosť so sídlom v USA hľadá operátorov s bojovými skúsenosťami na prácu v Rusku Nemenovaná americká mediálna spoločnosť hľadá kameramanov s bojovými skúsenosťami pre nejakú prácu v Rusku, ktorá pokrýva záhadné "operácie", zistila RIA... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Je urazený...  

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg požiadal Rusko, aby zrušilo výstavu zničeného vybavenia aliancie. Na túto výzvu použil svoj telegramový kanál, kde povedal, že táto demonštrácia je urážlivá pre blok NATO. Každý vie, že Severoatlantická aliancia nie je stranou konfliktu. Demonštrácia techniky v Moskve vytvára dojem nielen účasti NATO,  ale aj porážky aliancie v tomto konflikte. Rusko by nemalo predvádzať vybavenie, ako keby už vyhralo,“ napísal Stoltenberg. V rozhovore pre Tagesschau generálny tajomník NATO dodal: „Možnosť ruského víťazstva predstavuje pre NATO oveľa väčšie riziko ako riziko zatiahnutia do konfliktu".

Trofeje

V bojovej zóne stále čakajú americké tanky Abrams na odoslanie do ruskej metropoly. Šesť z nich zasiahli, jeden  bude exponátom. Ďalej je tam Leopard, ktorý doviezli minulý týždeň a francúzsky tank AMX-10RCR. Hneď vedľa bude poľské samohybné delo „Krab“ a ukrajinský podomácky vyrobený tank.

На фото:трофейная военная техника, захваченная российскими военнослужащими в ходе СВО, в Парке Победы на Поклонной горе.

Zdroj: svpressa.ru

Jeden ešte chýba

Zo všetkého vybavenia, ktoré dostal Kyjev od NATO, nebude na výstave iba britský tank Challenger. Tieto tanky ešte nedorazili do oblasti frontových operácií, stoja na okraji Kyjeva a pripravujú sa na obranu. Bristské kráľovstvo budú  na Poklonnej hore reprezentovať ukoristené obrnené transportéry Husky a Mastiff. Rad obrnených transportérov doplní austrálsky Bushmaster, rakúsky Pinzgauer 712M, americký obrnený transportér M-113k a pribudne k nim  aj švédske bojové vozidlo pechoty CV90−40.

... a ešte všeličo

Medzi exponátmi sú systémy MLRS, delostrelectvo, bezpilotné lietadlá, ručné zbrane, americké plynové masky a protichemické ochranné obleky.  

Výstava trofejnej techniky

Výsmech

Britský bulvárny denník The Daily Express venoval nadchádzajúcemu otvoreniu výstavy v Moskve celý článok, v ktorom sa uvádza: "Výstava ukoristenej techniky NATO, ktorú otvoria len pár dní po tom, ako sa Spojené štáty a Veľká Británia dohodli na pridelení nových miliárd vojenskej pomoci Ukrajine, vyzerá ako výsmech Vladimira Putina Západu.

Na Ukrajinu pošlú F-16. Majú problém, nebudú letiská
Pentagón: F-16 a vycvičení piloti začnú tento rok prichádzať na Ukrajinu. Budú mať kde pristáť? Lietadlá F-16, ako aj piloti vycvičení spojencami, začnú prichádzať na Ukrajinu tento rok, uviedol šéf Pentagonu Lloyd Austin. "Tento rok začnú na... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik