Jozef Viktorín o čiernom štvrtku: ROZUMIEM. IDE IM O PRÍJEM
27 | 04 | 2024 I Eka Balašková

To, že vo štvrtok si v RTVS urobili čierny deň postrehol aj armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika). Na sociálnej sieti konštatuje, že vlastne sme ho mali všetci – hlása to tak opozícia a samotná RTVS. „Samozrejme, kvôli zákonu o STVR,“ nenecháva nikoho na pochybách Viktorín.

Dramatické výkriky, ako sa nechcú dať pochovať a výzvy k štvrtku v čiernom sa na sociálnej sieti objavili už v deň, kedy bola RTVS zrušená. Generál Viktorín vysvetľuje, že problémom je nie spoločnosť, ale fakt, že chcú chrániť len seba. Väčšia časť spoločnosti o verejnoprávnosti v súvislosti s RTVS už dávno nehovorí. Viktorín však celkom chápe ich reakcie, ide im o nemalý príjem zo štátu. Z toho štátu, na ktorý tak radi nadávajú.

„Pochovávajú“ verejnoprávnosť a nezávislosť?

Čierny deň RTVS vyhlásila aj na Facebooku ešte v stredu, v deň zrušenia RTVS, Iniciatíva za verejnoprávnosť a nezávislosť.

„Nechceme sa nechať pochovať. Ale ak má byť verejnoprávna a nezávislá RTVS minulosťou, vyhlasujeme štvrtok, deň po schválení návrhu zákona vládou, za Čierny deň RTVS.  Vo štvrtok 25. apríla sa zamestnanci, spolupracovníci a sympatizanti RTVS oblečú do čierneho a vyjadria svoj smútok a nesúhlas s pripravovanými zmenami. Ak sa k nám pridáte aj vy, odfoťte sa a zdieľajte vaše fotografie,“pripojila iniciatíva text k obrázku, pripomínajúcemu parte.

Facebook / Iniciatíva za verejnoprávnosť a nezávislosť

Ako z Hollywoodu

Generál Jozef Viktorín vo svojom statuse poznamenáva, že takto dramaticky sa snažia upozorniť na to, ako im je ublížené a ako trpia. Lenže tu je problém – hovoria o sebe. Nie o spoločnosti.

„Verejnoprávnosť dnešného formátu v podaní RTVS totiž už dávno funguje na tzv. progresívno-liberálnom prístupe videnia sveta ... a bežný divák? Tak ten je až na poslednom mieste záujmu. Proste ponuka dnešnej rádiotelevízie sa sústredí na ideologické podsúvanie vlastných záujmov. Nie verejnoprávnych,“pripomína Viktorín.

Čierny deň v RTVS: Takýto odkaz natočili zamestnanci vláde
V RTVS sa dnes konal čierny deň. Dôvodom je, že vláda v stredu schválila návrh zákona o STVR a predpokladá sa, že ho parlament schváli ešte pred prázdninami. Zamestnanci RTVS hovoria, že nechcú robiť politiku ale robiť svoju prácu najlepšie, ako... Čítať ďalej
25 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Zásah musel prísť

„Nápady, ktorým rozumejú len ich tvorcovia, vnášanie podivnej agendy, ktorá má neblahý vplyv na mladú generáciu a presunutie výroby (chápte presunutie peňazí) na externé firmy - to je ich predstava o slobode v médiu, ich predstava o verejnoprávnosti. Logicky musel prísť zásah zo strany politikov. Teda presnejšie tých, ktorí toto všetko triezvo vedia popísať a vnímať,“ píše kandidát Republiky do eurovolieb.

zdroj: FB | gen. Jozef Viktorín

Celkom im rozumie

„Rozumiem kriku, protestom v RTVS - cítia, že stratia ekonomické benefity, že nebudú napichnutí na zdroj menom štát, že stratia pohodlie, ale aj moc cez fakt, že vysielaním formujú verejnú mienku. A ten ich finančný zdroj, štát, sa im nebridí aj keď je to ten istý štát, na ktorý teraz nadávajú. To len dokazuje dvojtvárnosť ich bytia. Zákernosť videnia sveta týchto progresívno-liberálnych živlov. Už len komentáre od Ódora, Ostrihonovej a ostatných svedčia, že nikdy neboli apolitickí, ale boli nájomnými hlásnymi trúbami ideológie, alebo ak chcete, boli skrytými agentami súčasnej opozície,“uzavrel Viktorín a pripomína, že dôležitý v tejto inštitúcii bude aj personálny reset.

&set=a.139866991681038

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik