Majú plné ústa demokracie, ale cenzurovali by jedna radosť (VIDEO)
25 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Zo dňa na deň a bezdôvodne vypnuté médiá. Odstraňovanie nepohodlných názorov a účtov politikov, ktorí ich šíria z rôznych sociálnych sietí. Aj to sa dialo na Slovensku počas minulej vlády, pripomína poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD). Lenže to nemusí byť minulosť.

Tak totiž vyzerá predstava o mediálnom priestore podľa PS a ich dvojky na kandidátke do volieb do Európskeho parlamentu, Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej.  Tá, sediac na besede, v kruhu svojich progresívnych kolegov hovorí, že práve v tejto oblasti je EU veľmi dôležitá. Progresivistická dvojka je za okamžitú, celoeurópsku reguláciu sociálnych sietí, pričom ona sama termín alternatívne médiá neuznáva. Plevíková ju dopĺňa, že predstava prípustného len jediného správneho názoru je natoľko škodlivá, že nebyť „dezinfo scény“, súčasná koalícia by nebola pri moci. Poslankyňu však zaráža, že takéto reči vedú ľudia, ktorí horlia za právny štát a demokraciu.

Za slobodné voľby prísunom správnych informácií

„Je to jediný vehikel, ako môžeme regulovať sociálne siete, kde sa tie informácie veľmi silno šíria a potom sa stávajú súčasťou hybridnej vojny. Keď hovoríme o slobodných voľbách, je tu otázka, ako veľmi sú slobodné, ak sú ovplyvnené práve touto hybridnou vojnou,“hovorí Cifrová Ostrihoňová s tým, že tam vedia regulovať, ovplyvňovať algoritmy a tlačiť na nešírenie „tohto“.

Odmieta termín alternatívne médiá

„To sú proste fake news, to sú falošné médiá, takže musíme začať veľmi skoro a robiť to úplne od školských liet,“pokračuje Cifrová Ostrihoňová, ktorá sa podľa vlastných slov venovala ochrane tých najzraniteľnejších – mladých a starších ľudí, ktorí sú pod tlakom dezinformácií. Jej cenzúra by nám mala zabezpečiť prísun len tých správnych informácií a to podľa nej nemajú riešiť jednotlivé krajiny, ale európska dvadsaťsedmička.

Skoro spadla zo stoličky

Zuzana Plevíková podľa vlastných slov takmer spadla zo stoličky, keď počula, ako v PS nazývajú dezinfo scénou a dezinformátormi všetkých a každého, kto vybočuje z ich myslenia. Ešte horšie je, že takýchto ľudí potrebujú za každú cenu umlčať.

„Podľa Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej, ak by nastala určitá cenzúra, tak by Hlas a Smer nemali toľko voličov, pretože z jej pohľadu čerpajú informácie z falošných zdrojov,“dopĺňa Plevíková s tým, že pre PS je potrebné, aby sme čerpali len z tých tradičných. Konštatuje tiež už dávno presadzovaný názor, že ak máme iný názor, ako SME, Denník N či aktuality, tak sme pomýlení. Preto je potrebné vypnúť každý iný názorový prúd.

Načo komunikovať navzájom, treba sa uzatvoriť do „bubliniek“

„Toto sú presne tí, čo majú plné ústa tolerancie, demokracie, právneho štátu a slobody slova. Nuž, aj takto si žijú vo svojej malej progresívnej bublinke,“ uzatvára Plevíková, ktorá ešte priložila prestrih na progresívnu dvojku, ktorá radí eliminovať akýkoľvek iný názor práve u každého v tej jeho malej osobnej bublinke.

Hlina vyzýva Tarabu! Taraba jeho hoax vyvracia (VIDEO)
V stredu, 24. apríla u poslanca NR SR Alojza Hlinu (SaS) vypukla panika – vláda podľa neho do parlamentu posunula zákon, ktorý umožní hromadný výrub stromov. Kvôli ekonomickým záujmom vlády je tak podľa Hlinu ohrozených niekoľko stotisíc drevín.... Čítať ďalej
25 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik