Demagóg Korčok zas odmieta chápať
21 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Demagóg nie je nadávka. Ide o spôsob manipulovania ľuďmi, kedy je klamné a pôsobivé rečnícke vystupovanie využívané na získanie vplyvu, politickej podpory a moci. A to zas raz predviedol neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok.

Zas vytiahol mimovládky. V statuse na sociálnej sieti uverejnil dojemné fotografie so starkými (chýbali už len útulky pre psíkov) a pripojil k tomu text, z ktorého priam tečie demagógia.

Aké srdcervúce!

"Počas mojich ciest po Slovensku som sa stretol s mnohými zástupcami a zástupkyňami neziskových organizácií. Mnohí z nich sa venujú rozvoju svojich komunít, vzdelávajú, pomáhajú ľuďom v núdzi a jednoducho sa snažia posunúť Slovensko vpred." Rozjíma sa neúspešný kandidát tak trochu ex post.

Pravdu má iba v nasledujúcej jedinej vete

"Je fakt, že veľakrát nahrádzaju úlohu štátu." Potom sa však nezdrží a začína trepať nezmysly. "O to viac ma mrzí, keď je ich práca znevažovaná či dokonca nálepkovaná ako škodiaca záujmom Slovenska. Je to nebezpečný naratív, ktorý nemá čo hľadať v demokratickej krajine."

Nuž keď naratív, tak naratív

Pán Korčok, predpokladajme, by mohol byť sčítaný a zorientovaný občan. Napokon, deklaroval to, že taký je, aj pred neúspešnou voľbou za hlavu štátu. Mohol a mal by teda vedieť, že na Slovensku máme mimovládky, neziskové organizácie, (majúce slušné príjmy) , ktoré sa nezaujímajú o nič iné, ako o vládnutie a o moc. O vládnutie, ku ktorému sa nedostali demokratickými voľbami. 

Lenže

Potom tu máme mimovládky, ktoré sa starajú o opustených dôchodcov či opustené psíky a mnohé iné, ktoré naozaj suplujú štát. Doteraz štát (vláda, moc) ani jediným vyhlásením nijako ani len nevzbudila podozrenie, že ak chce eliminovať vplyv mocenských mimovládok, spolitizovaných záujmových skupín, že sa to týka všetkých mimovládok, teda, najmä tých charitatívnych.

So záverom možno súhlasiť

Ivan Korčok píše na dresu mimovládok: "Ďakujem vám za vašu prácu." Áno, mal by pravdu, ak by nemiešal hrušky s jablkami. Ak by to nerobil zámerne.

OSTRÁ DISKUSIA! Minister Šutaj Eštok vs Michal Šimečka
O tom, kto bude novým predsedom Hlasu-SD, sa rozhodne na sneme strany 1. júna v Košiciach. V televíznej diskusii TA3 V politike to v nedeľu uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Spoludiskutujúci v relácii, predseda hnutia PS Michal... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik