VIDEO! Zoroslav Kollár posiela pozdrav Sulíkovi: TAKTO FUNGOVALO "OBCHODOVANIE" ŠTÁTU
21 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Keď si náhodou Richard Sulík v sobotu podvečer otvoril YouTube, možno ho oblial pot. Objavil sa tam tretí videopozdrav adresovaný Zoroslavom Kollárom práve predsedovi SaS. Nejde v ňom o Sulíkovo súkromie, to si Kollár zatiaľ necháva v talóne do budúcna. Kollár aj Sulíkovi po posledných dvoch videách napísal, že práve SaS bola najmenšie zlo z vládnej koalície v období 2020-2023. To však neznamená, že aktivity tejto strany si nezasluhujú pozornosť verejnosti a hlavne polície, avizuje Zoroslav Kollár.

Kollár pripomína, že aj „najväčšieho bojovníka proti korupcii – Igora Matoviča priviedol do politiky Richard Sulík, teda jeho strana Sloboda a solidarita. Matovičove „tri miliardy ukradnuté ročne“ boli podľa každého súdneho človeka len divadlom pre voliča, hoci je jasné, že korupcia tu kvitla. A kvitla zvlášť, keď sa do vedenia štátu dostali ľudia bez vzdelania a skúseností.

AKTUÁLNE Billa OKAMŽITE SŤAHUJE z predaja obľúbený produkt. NEJEDZTE TO!
Ďalší zahraničný odpad! Tentokrát z USA. Štátna a veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR upozorňuje na nevhodný výrobok. Tentokrát ide o jadrá vlašských orechov distribuovaných cez spoločnosť Billa. Ak ste si tento výrobok kúpili, máte možnosť... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Kollár očakával, ako sa v roku 2020 zhostí moci vláda Igora Matoviča. Ten si získal popularitu a hlasy voličov na veľkých kauzách, no tie sa po nástupe do vlády vytratili. „Asi stačilo, že mu Milan Fiľo poslal päťstotisíc euro na účet toho jeho covidového fondu, Danielito mu vysvetlil, že Milan Fiľo je jeho klient a možno mu ešte Boris Kollár povedal, že chlapci z J&T sú jeho kamoši a keďže on im to ministerstvo dopravy predal, tak im nemôže robiť zle,“dopĺňa Kollár možné dôvody, prečo tieto kauzy „vyšumeli“.

Kollár však uznáva, že nejakí ľudia boli potrestaní za prijatie televízora, mobilu, či dokonca prepravky jabĺk, čo je oproti vykrikovaným trom miliardám ani nie muche pod krídlo. Zato počas Matovičovej, Hegerovej a Ódorovej vlády sa štát extrémne zadĺžil a vtedajšia opozícia oprávnene kritizovala, že hoci sa dlh zvýšil o tretinu, na ekonomike Slovenska sa to nijako neprejavilo. Skrátka sa „stratili“, hovorí Kollár a svoje slová dokladá dokrútkou z relácie Ide o pravdu, kde Peter Pellegrini vysvetlil, v akom stave odovzdávala verejné financie jeho vláda a že každý občan dlhuje o vyše 4,5 tisíca eur viac, ako v r. 2020.

Obáva sa však, že keďže táto vláda nebola ani pol roka po voľbách preukázať, kam sa tie peniaze stratili, už nebude schopná preukázať ani len tú prepravku jabĺk.

„Ja som zverejnil, ako pán Budaj šafáril na ministerstve životného prostredia. Následne pán minister podal trestné oznámenie a nedávno som zachytil, že to vyšetrujú OČTK. Tak toto je cesta, ktorá by mohla viesť k zisteniu, ako sa šafárilo s prostriedkami v rokoch 2020-2023,“ myslí si Zoroslav Kollár.

Podnikateľ Kollár hovorí, že to, čo v tomto videu zverejní, je možno „malá vec“, no niekde začať treba. A robí tak pri šéfovi štátnych hmotných rezerv Jánovi Rudolfovi, nominantovi SaS.

Kollárovo zrkadlo tentokrát pre Sulíka (VIDEO)
Zoroslavovi Kollárovi zrejme nerobí problém „boj na viacerých frontoch“. Po tom, čo dlhodobo pracuje na likvidácii svojho menovca, ako vo svojich videách riešil Jána Budaja, či sudcu Klimenta, tentokrát jeho „srdečný pozdrav letí“ k predsedovi... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balašková

„Podpísal v rokoch 2020-2021 osem kúpnych zmlúv na nákup zdravotníckeho materiálu s firmou WTS,“ hovorí Kollár, pričom odhaľuje, že konateľom v tejto spoločnosti je človek, akým sa hovorí „biely kôň“ – figuruje v ďalších viac, ako dvoch stovkách firiem. Firma však neskôr zmenila majiteľa a aj cena za rovnaké nakupované produkty od rovnakého výrobcu sa zdvihla o stovky percent.

„Zjednodušene povedané, na každej zo zmlúv na nákup jednorazových návlekov na obuv došlo k navýšeniu ceny o 30-tisíc eur, spolu 90-tisíc eur,“ vysvetľuje Kollár, čo aj dokladá skenmi. Dopĺňa, že spoločnosť sa z obchodovania vytratila po tom, ako na jej obchody poukázal jeden z portálov vtedajšej alternatívy a žiadne údaje nenájdete ani na FinState, no na daniach spoločnosť dlží viac, ako 22-tisíc eur. Kollár poznamenáva, že nikto netušil, aká je spojitosť firmy, ktorú vlastní cudzinec a zaoberá sa nákladnou dopravou. Preto je tu možnosť, čo Kollár zdôraznil že hovorí len o možnosti, že tým prepojením sú kontakty na SaS, čo však už musia dokázať, alebo vyvrátiť OČTK. „Navyše zmluvy boli uzavreté bez verejného obstarávania,“dopĺňa Kollár.

Cudzinec, ktorý firmu kúpil, podniká aj v Českej republike s človekom menom Peter Cigánik z Dubnice nad Váhom. Podobnosť priezvisk s podpredsedníčkou SaS možno len čisto náhodná. S jeho osobou sa spája aj ďalší človek z kandidátky SaS spred štyroch rokov – právnik Ján Luterán z Prešova. Ten zapisoval firmu do verejného registra s tým, že kontakty sú na Petru Cigánikovú, bývalú manželku Petra Cigánika. „Nie som vyšetrovateľ, ale je tam podľa mňa trochu veľa náhod a dosť mien a osôb, ktoré súvisia so stranou SaS pán Sulík, nemyslíte?,“ konštatuje Kollár s tým, že SaS-ka by si mala urobiť interné a OČTK riadne vyšetrovanie. Každopádne by to malo mať dopad na pána Rudolfa, ktorý vyberal bez verejného obstarávania a ak sa preukáže súvislosť so SaS-kou, je to ukážková korupcia.

Beňová to vytmavila Aktualitám: SLOVENSKO POTREBUJE OCHRANU PRED VAŠOU NENÁVISŤOU!
Moniku Beňovú rozčúlil jeden z červených denníčkov. Portál Aktuality.sk totiž zverejnil článok proti eReportu – portálu, ktorý sa jasne profiluje, ako ľavicový. Beňovej sa však nepáči, že ich článok prichádza v čase, keď sa majiteľ portálu Fedor... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik