MATÚŠ VALLO PROVOKUJE! POBÚRENOSŤ A ODKAZY ĽUDÍ HOVORIA ZA SEBA
21 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Matúš Vallo toho má u Bratislavčanov „na rováši" až-až. Toto, čo dovolil teraz, je však ďaleko za hranicou tolerancie a rešpektu. Do kostola Klarisky, ktorý patrí mestu, vpustil progresívne pseudoumenie. V sobotu, 20. apríla sa v tomto kostole koná Tepláreň Kiki Ball.

Queer Slovakia spolu s ďalšími organizátormi pozývajú na podujatie Tepláreň Kiki Ball vol.2.  Návštevníkov lákajú na to, že aj v tomto roku bude akcia špeciálna – Bratislavské kultúrne a informačné stredisko umožnilo, aby sa konala v koncertnej sieni kostola Klarisky v centre Bratislavy v sobotu, 20. apríla 2024. Tak znie  pozvánka do Teplárne v kostole.

BAGETEJŠN UŽ NEBUDE! S Attilom Véghom končí ďalšia firma
Po Renaulte s Attilom Véghom nepredĺži spoluprácu ďalšia známa značka. MMA zápasník však tentoraz doplatil na svoje ostré vyjadrenia, informujú Hospodárske Noviny. Situácia na Slovensku je vážna. Emócie medzi ľuďmi sa po voľbách novej hlavy štátu... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Na akciu upozornil Milan Krajniak

„Kostol vlastní mesto Bratislava. V Klariskách sa konajú aj podujatia, ako Srdcové záležitosti: Matky všemohúce, z ktorého môžete vidieť fotky,“ upozorňuje exminister na Facebooku.

Facebook Milan Krajniak | Záber z podujatia Srdcové záležitosti: Matky všemohúce

Kde je tu dôstojnosť?

„Každé miesto má nejakú dôstojnosť, ktorú by sme mali rešpektovať. V Slovenskej filharmónii asi nebudeme robiť techno párty. V Primaciálnom paláci nebudeme točiť porno. A v Klariskách by sme nemali robiť toto,“ nepáči sa Krajniakovi.

„Bratislava má predsa svoje divadlo, pri troche dobrej vôle sa dá nájsť na takéto podujatia iný priestor. Alebo ide práve o to, aby to bolo v kostole?,“ uzatvára politik.

Pobúrení Bratislavčania, ale aj „ačohentizmus“

Jeden z diskutujúcich pod príspevkom konštatuje, že na tom nie je nič zvláštne, veď kostol už neslúži pôvodnému účelu a je „odsvätený“, preto je nezmysel, ak sa nad takýmto podujatím niekto pozastavuje. Treba sa pozrieť do Viedne, kde je niečo také normálne.

„Ak je pravda čo tu ľudia píšu, že kostol je odsvätený, tak nerozumiem načo to rozdúchavanie vášní, starajte sa o ten sľubovaný pokoj a sociálne istoty. Keď už sme pri tom, príspevok o tom, že idete znižovať predčasný dôchodok o 0.5% tu nikoho nepoburuje? S platnosťou od 15.5,“ pýta sa iný diskutujúci.

Väčšina komentujúcich je ale pobúrených. Hovoria o „salámovej metóde“ a o „šponovaní, kam až môžu zájsť“.

„Choré, úplne choré... naši predkovia sa musia v hrobe obracať! Progresívna anarchia je to najhoršie zlo, aké sme tu doteraz mali. Ani fašisti počas vojny nedokázali napáchať toľko zla... pán progresívny anarchista „cyklochodník" Vallo, gratulujem,“píše v diskusii ďalší.

Väčšine diskutujúcich pritom nejde o to, či je kostol posvätným miestom. Veď „odsvätený“ bol už pred viac, ako storočím. Ide skutočne o to, že ak sa chceme navzájom rešpektovať, nebudeme sa provokovať podobnými akciami.

Mimochodom, pán Vallo, viete si podobnú akciu predstaviť v bývalej mešite, či synagóge? Prečo teda v kostole, aj keď bývalom?

Facebook Milan Krajniak | Záber z podujatia Srdcové záležitosti: Matky všemohúce

Minister vnútra: Slovensko nebude ELDORÁDOM PREVÁDZAČOV ako za Ódora! (VIDEO)
Lídra kandidátky progresívcov do eurovolieb Ľudovíta Ódora dobiehajú jeho vlastné vyjadrenia z čias, kedy pôsobil ako „apolitický“ prezidentkin premiér úradníckej vlády. Tentokrát minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) pripomenul Ódorov výrok... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik