Hokejoví politickí propagandisti sú v šoku! Francúzsko do reprezentácie zavolalo hráča KHL
21 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Hokejoví politickí propagandisti sú v šoku! Spôsobil im ho hokejista Stéphane Da Costa, ktorý sa vracia do francúzskej reprezentácie na svetový hokejový šampionát v Česku. Napriek tomu, že pôsobí v ruskej KHL, v klube Avtomobilista jekaterinburg. Pustia Francúzov Česi vôbec na ľad?

Da Costa po dva roky nebol pozvaný do národného tímu, pred nedávnom však na Instagrame oznámil, že aj on sa v máji predstaví na svetovom šampionáte v Česku. Zahrá si tak aj v zápase proti Slovensku, kde z rozhodnutia VV SZĽH hráči z KHL hrať nebudú.

Da Costa môže nastúpiť

Francúzska hokejová federácia sa ešte pred dvoma rokmi rozhodla, že všetkým reprezentantom pôsobiacim v KHL zakáže reprezentovať vo francúzskom repre tíme. Denník L’Équipe však informoval, že federácia v uplynulých dňoch prehodnotila svoj postoj.

Radačovský ku KDH: HOKEJKOU PO HLAVE A PUKOM DO ČELA
Predstavitelia KDH sú skutočne nepolepšiteľní. Nie tak dávno, čo sa dali do spolku s liberálmi, keď chceli zvoliť liberálneho prezidenta p. Korčoka a vo štvrtok sa im liberáli odmenili tak, že v Európskom parlamente hlasovaním za „potratový zákon“... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Náznaky prišli pred mesiacom

Už pred mesiacom vzbudilo pozornosť, keď sa Da Costa ocitol na širšej súpiske trénera Philippa Bozona pre nadchádzajúce MS (10. – 26. mája). V piatok 34-ročný útočník oznámil, že sa napriek vypadnutiu Jekaterinburgu v semifinále play off KHL (v siedmich zápasoch s Metallurgom Magnitogorsk) ešte jeho sezóna neskončila.

„Hokej sa ešte nekončí. Svetový šampionát s francúzskym tímom sa blíži,“ napísal na sociálnej sieti bývalý hráč Ottawy Senators.

Zahrá aj proti Slovensku

Zápas Slovenska s Francúzskom je naplánovaný v ostravskej B-skupine už 18. mája o 20:20. Škoda postoja slovenského hokejového zväzu, ktorý sa k reprezentácii deviatich Slovákov postavil alibisticky.

Instagram / S. Da Costa

Výkonný výbor rozhodol

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) vo svojom vyhlásení z 12. apríla informoval, že „každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach,“ no vzápätí dodal, že žiaden z deviatich hráčov v KHL z rôznych dôvodov nie je k dispozícii pre nadchádzajúci svetový šampionát.

Dúfame, že SZĽH (Slniečkársky zväz ľadového hokeja) bude bojkotovať zápasy proti Francúzsku, keďže majú v tíme hráča zo zabijáckej ligy KHL!

Ale na mieste je tiež otázka, či Česká republika vôbec francúzsku reprezentáciu vpustí na svoje územie, keďže podporuje ruskú agresiu. Alebo Čechom vadia iba Slováci z KHL? Pravdepodobne áno. Veď sme videli, ako český premiér Fiala v USA tlieska zarytému podporovateľovi Ruska Ovečkinovi!

Výkonný výbor SZĽH rozhodol! Nastúpia hráči z KHL na MS 2024?
Podľahne, alebo nepodľahne Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) politickým tlakom? Táto otázka v súvislosti s blížiacim sa svetovým šampionátom v susednom Česku, zamestnávala myšlienky slovenských športových fanúšikov. Je rozhodnuté. Deviatka... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik