Sľub pioniera alebo Gagarinova šunka. Slovenské proletárske obaly potravín vraj provokujú
18 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Mäsové výrobky Slovenského mäsokombinátu Púchov spôsobili v posledných dňoch rozruch na sociálnych sieťach. Tie sú totiž zabalené v retro obale s proletárskymi sloganmi. Áno, aj toto trápi našich bratov Čechov (niektorých)

Na Slovensku si zákazníci môžu kúpiť osem mäsových výrobkov bez chemikálií s prezývkou, ako napríklad Gagarinova údená šunka, Sľub pioniera,  alebo Budovať a brániť. Niektorým užívateľom sociálnych sietí  sa to nepáči a na túto skutočnosť nedávno upozornili. Niektorí z nich odsúdili názvy na obale, iní sa nad tým usmiali.

Napríklad jeden z diskutujúcich poznamenal, že cigarety nazývané Prima nostalgia sa kedysi predávali aj v Rusku. "Tento trend prišiel aj na Slovensko," hovorí.

Autor: masokombinatpuchov.sk
Autor: masokombinatpuchov.sk
Autor: masokombinatpuchov.sk
Autor: masokombinatpuchov.sk
Autor: masokombinatpuchov.sk
Autor: masokombinatpuchov.sk

Samotný výrobca vysvetľuje nostalgický obal takto: "Celý náš sortiment mäsových výrobkov, ktoré sú vyrábané podľa starých receptúr bez použitia chemikálií, považujeme za nostalgický. Chceli sme upútať pozornosť hlavne obalom a rozosmiať spotrebiteľov," povedal pre iDNES.cz  obchodný riaditeľ mäsokombinátu v Púchove. Dodal, že vďaka trvalému záujmu o ne sa to podarilo.  Podľa neho to však nie je nič nové a mäsokombinát Púchov ho vyrába a predáva exkluzívne na Slovensku od roku 2019.

"Pred piatimi rokmi sme mali veľkú kampaň na tieto výrobky a v žiadnom prípade to nie je provokácia. Naše retro obaly nemajú žiadnu súvislosť s aktuálnou situáciou na Ukrajine a nereflektujú súčasnú situáciu na Slovensku. Takže nenesú žiadne ideologické posolstvo," povedal Orlita.

Zdroj: iDnes.cz

Ako môže nadmerná konzumácia cukru viesť k duševným poruchám
55-ročná Kate (pseudonym) trpela depresiou, úzkosťou a posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD). Jej emócie dramaticky kolísali, bojovala s prejedaním sa, ktoré vyústilo do obezity. Tieto problémy pretrvávali celé desaťročia bez náznakov... Čítať ďalej
18 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik