SASKA OPÄŤ KONŠPIRUJE! Snaží sa spochybniť poverenie Petra Žigu
17 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Opozičný poslanec Ondej Dostál (SaS) spochybnil poverenie Petra Žigu vedením parlamentu. Dostál si myslí, že poverenie nebolo podpísané ešte 6. apríla, ale že Peter Pellegrini tak urobil až 8. apríla, teda dva dni po voľbách.

Peter Pelegrini už počas volebného dňa poveril vedením NR SR Petra Žigu pre prípad, že by uspel. Chcel tým zabezpečiť riadne fungovanie parlamentu. Po tom, ako bol Pellegrini zvolený za prezidenta, sa vzdal nie len funkcie predsedu NR SR, ale aj svojho poslaneckého mandátu.

„Dňom 6. apríla 2024 v zmysle ústavy zanikol môj mandát poslanca Národnej rady. Vzhľadom na to, že ako poslanec som bol aj predseda Národnej rady SR, skončilo sa tým dňom aj moje pôsobenie v tejto funkcii,“ vyhlásil Pellegrini v pondelok 8. apríla.

Dostál konšpiruje

Opozičný poslanec Ondrej Dostál si myslí, že existuje niekoľko skutočností, ktoré spochybňujú, že Peter Pellegrini  toto rozhodnutie v sobotu 6. apríla 2024 naozaj podpísal.

“Z vlastností zverejneného dokumentu vyplýva, že bol vytvorený až v pondelok 8. apríla 2024, nie v sobotu 6. apríla 2024. Ako mohol Peter Pellegrini v sobotu 6. apríla 2024 podpísať rozhodnutie, ktoré bolo napísané až v pondelok 8. apríla?,“uviedol Dostál na sociálnej sieti.

Facebook / Ondrej Dostál

Prehovorila hovorkyňa

“Peter Pellegrini toto rozhodnutie v rámci ďalších administratívnych povinností fyzicky podpísal 6. apríla 2024. Bolo organizačne pripravené pre prípad, že by v dôsledku zvolenia za prezidenta Slovenskej republiky prestal na základe ústavy vykonávať funkciu predsedu parlamentu,“ objasnila situáciu hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Medveď Maciková.

P. Pellegrini už nie je poslancom ani predsedom NRSR
Zvolenému prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu zanikol mandát poslanca Národnej rady (NR) SR. Skončilo sa aj jeho pôsobenie na poste predsedu NR SR, výkonom právomocí v tejto funkcii poveril od nedele (7. 4.) podpredsedu NR SR Petra Žigu (Hlas-SD).... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik