Exminister školstva upozorňuje: VYŠINUTÁ BRATISLAVSKÁ KAVIAREŇ prekračuje všetky ČERVENÉ ČIARY!
17 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Odutá vyšinutosť bratislavskej kaviarne sa posunula na nevídanú úroveň, zdôrazňuje v príspevku na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler, ktorý je presvedčený, že bratislavská kaviareň prekračuje všetky červené čiary.

Po vzore Čechov?

Vybrané mimovládne organizácie spustili ZBIERKU NA NÁKUP MUNÍCIE PRE UKRAJINU.

Iniciatíva má aj zoznam podporovateľov, ktorý je doslova WHO IS WHO kaviarne. Sú medzi nimi Šimečka, Mesežnikov, Pauhofová, Kaščák, a stohy ďalších podobných mien.

Vyzývajú k odvahe a k pomoci Ukrajine brániť sa a k prispievaniu na globálnu iniciatívu českej vlády. Darujte teraz! Aktuálne je na účte 487 253 Eur.

Draxler dôrazne upozorňuje: Toto akoby robili už naozaj naschvál s cieľom zničiť posledné zvyšky pozitíva v spojení "mimovládna iniciatíva". A je presvedčený, že mimoriadne, ale mimoriadne tým naštvú zvyšok spoločnosti.

"Pritom, samozrejme, nikto, doslova nikto, ospravedlňujem sa za výraz, z tých za...tých novodobých zväzákov a zväzáčok, nie je schopný ani len sa postaviť pred základné fakty konfliktu. Vrátane toho úplne najzákladnejšieho: na jar 2022 celý konflikt takmer skončil po tom, ako Ukrajina súhlasila, že sa vzdá snáh dostať sa do NATO. A že obmedzí svoje budúce vojenské kapacity na rozumnú mieru (pričom aj podľa navrhovanej dohody by mali stále jednu z najväčších armád na svete)," vysvetľuje Draxler.

UŽ AJ RIZMAN TO MÁ SPOČÍTANÉ! Šutaj Eštok odvolal piatich členov rady vlády pre mimovládky
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok odvolal päť členov Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie. Podľa Denníka N ide o Lauru Dittel (Karpatská nadácia), Petra Medveďa (Nadácia Ekopolis), Karolínu Mikovú (PDCS), Juraja Rizmana (Post Bellum)... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Draxler dodáva, že: "Výmenou za to sa Rusko zaviazalo stiahnuť zo zabratých území. O právach ľudí na Donbase (ktorí úplne dokumentovateľne nemali kyjevský režim radi, a ktorým ten úplne zjavne robil prieky) sa malo rokovať. Jednoducho, celý ten príbeh, ktorý šíri prezidentka, mimovládky, opozícia ale aj médiá ako údajne Rusko je prirodzene dobyvačné a potrebovalo dobyť nejaké územie (čo pritom mohlo urobiť oveľa efektívnejšie v roku 2014, ak by im išlo o to) je v priamom rozpore s faktami." Exminister školstva upozorňuje, že celú tú bandu, čo sa inak rada hrá na "kritické myslenie" jednoducho nijako toto netrápi.

Žiadna diskusia, maximálne jačanie

"Nielen to, oni doslova v zárodku zakakajú akúkoľvek snahu o tých faktoch hovoriť. Diskusia? Ani náhodou, maximálne jačanie. A ak by už aj niekto mal ten pocit, že jednej strane konfliktu treba vojensky pomáhať, masové nákupy minície je naozaj niečo, čo treba nechať na vlády. Toto absolútne neprísluší nejakým "občianskym iniciatívam", preboha, ani len vo forme zbierky," myslí si Draxler.

A dodáva, že: "ľudia, ktorí sa typicky boja postaviť hocijakému opilcovi v električke, akurát po príchode domov napíšu o príhode post na FB, hrajú na odvážnych bojovníkov za slobodu tak, že sa skladajú na nejakú muníciu, ktorú Česí (možno) nakúpia v Afrike a nejako (hádam) vyexpedujú k našim susedom."

Juraj Draxler, foto: FB/JD | Juraj Draxler

"Medzitým ich netrápi, že inde na svete beží konflikt, kde sa zničilo násobné množstvo infraštruktúry za oveľa kratší čas a zomrelo výrazne väčšie množstvo civilov, vrátane násobne väčšieho množstva detí. Viete, čo bude reálnym výsledkom celého tohto vášho humbugu, milí moji? Že vás, s prepáčením, kreténov, akí ste - alebo viete čo, bez prepáčenia - už v budúcnosti naozaj nikto trochu príčetný nebude brať vážne. Ani náhodou. Spôsobili ste si to sami," konštatuje Draxler v závere príspevku.

Presunie sa ceremónia OH? Macron sa obáva hrozieb
Francúzsky prezident Emmanuel Macron pripustil, že vzhľadom na zvýšenú hrozbu, ktorú predstavuje islamský terorizmus, môže byť plánovaný otvárací ceremoniál olympijských hier v Paríži toto leto nútený sa presunúť, informuje Breitbart. Prezident... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik