POZOR! OKAMŽITE SŤAHUJÚ z predaja NEBEZPEČNÉ výrobky
17 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Inšpektori Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI) nezaháľajú. Dôkazom toho je fakt, že v posledných dňoch upozornili na niekoľko nevhodných výrobkov, ktoré môžu ohroziť aj zdravie najmenších. Ide pritom aj o potraviny.

Detská sedačka a kakaový prášok. To sú výrobky, ktoré by ste si mali skontrolovať, lebo práve na ne upozorňujú SOI a predajcovia.

Detská zadná cyklosedačka

„Spoločnosť Thule zistila nadlimitný obsah chemickej látky spomaľujúcej horenie DekaBDE v polstrovaní popruhov detských cyklosedačiek Thule RideAlong s modelovými číslami 100106 až 100108. „Dôvodom je, že prekročenie regulačných limitov chemickej látky DekaBDE v použitých materiáloch môže predstavovať pre dieťa používajúce túto cyklosedačku zdravotné riziko pri kontakte s pokožkou alebo očami,“ uvádza SOI na svojom webovom sídle s tým, že informácie nájdete na spodnej strane sedačky.

SOI

Spoločnosť Thule taktiež informuje, že ak na spodnej strane sedadla nájdete nálepku QC 2024, cyklosedačka už bola skontrolovaná, polstrovanie popruhov vymenené a je možné ju bezpečne používať bez ohľadu na číslo modelu a dátum výroby.

POZOR! Z predaja OKAMŽITE SŤAHUJÚ obľúbenú POCHÚŤKU! TOTO nejedzte
Čo odhalili inšpektori? Na slovenský trh sa zo zahraničia opäť dostal nevyhovujúci výrobok. Tentoraz ide o ovocné lízanky, ktoré inšpektori prikázali stiahnuť z predaja, informuje portál regiony.sk. V rámci úradnej kontroly potravín vykonala... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vráťte aj holandské kakao

Spoločnosť METRO Cash & Carry SR s.r.o na svojej stránke informuje o stiahnutí holandského kakaa od dodávateľa AVITA BRATISLAVA s.r.o. To bolo v predaji od 5.3.2024 do 11.4.2024. Stiahnutie sa týka len dvoch šarží.

„Vo vzorke výrobku sa zistilo väčšie množstvo mykotoxínu – ochratoxín, ako povoľujú legislatívne požiadavky. Výrobky nie sú vhodné na konzumáciu a keďže zdravie zákazníka je našou prioritou, pristúpili sme k stiahnutiu výrobku z trhu,“upozorňuje spoločnosť Metro s tým, že zmienené látky môžu byť karcinogénne.

Ak ste si výrobky kúpili, spoločnosť Metro vám zaň vráti peniaze, ak ho, aj s dokladom o nákupe, do 31. mája t. r. prinesiete do ktorejkoľvek predajne.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik