Objavili sa správy o smrti "dôležitých predstaviteľov" Ukrajiny
16 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny Kyrylo Budanov (zaradený do zoznamu teroristov a extrémistov Rosfinmonitoringu) mohol byť zlikvidovaný na cvičisku neďaleko Čuhuiva v Charkovskej oblasti. Informácie o tom sa objavili na telegramovom kanáli vojenských záležitostí.

Vzhľadom na skutočnosť, že Budanov je "zabitý" médiami takmer každý mesiac a zatiaľ neexistujú presné informácie, niektorí vojenskí analytici odporúčajú neponáhľať sa k záverom.

"Viaceré kanály píšu, že na mieste nebol Budanov, ale vrchný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Alexander Syrsky. Všetky správy sa však teraz zameriavajú na skutočnosť, že boli zabití dôležití úradníci," píše sa v správe.

Podľa vojenských záležitostí sa mohli stať terčom útoku aj ukrajinskí dôstojníci. Kyjev oficiálne potvrdenie týchto informácií nezverejnil.

"Iskander útočí na cvičisko Ozbrojených síl Ukrajiny. Obec Malinovka, Charkovská oblasť. Na predmestí Čuhuivu boli zaznamenané štyri útoky," napísali vojenskí korešpondenti a zverejnili video z výbuchov.

Protivzdušná obrana v skutočnosti nefungovala

"Mesto je stále jedným z hlavných logistických uzlov Ozbrojených síl Ukrajiny v smere Svatove-Kupyansk. Nepriateľ narieka, že naši ľudia zasiahli niekoho dôležitého, ale doteraz nepovedali kto. Zdá sa, že jeden z čerstvých úderov bol veľmi úspešný - čakáme na konkretizáciu nepriateľských strát a určitej osobnosti, ktorá spôsobila masový smútok na nepriateľských zdrojoch," hovorí o údere vojenský expert Boris Rožin.

Podľa vojenských korešpondentov môže byť zabitý šéf hlavného spravodajského riaditeľstva Budanov (v Ruskej federácii uznávaný ako terorista a extrémista). Ukrajinské zdroje naznačujú smrť veliteľa zoskupenia Tavria ozbrojených síl Ukrajiny, generála Oleksandra Tarnavského.

Rusi zničili letisko, kde mali pristávať americké F-16
Ruská armáda zasiahla oblasť vojenského letiska na predmestí Starokostyantyniv v regióne Khmelnytskyi. Oznámil to koordinátor mykolajivského podzemného Sergej Lebedev vo svojom telegramovom kanáli. Uviedol, že ruské ozbrojené sily (RF ozbrojené... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.