Becík VARUJE: Sulík chce do europarlamentu, tak PREKRÚCA! (VIDEO)
17 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Takto pred rokom sa na sociálnych sieťach začali objavovať skupiny mladých mužov, ktorí sa na naše územie dostávali pod rúškom noci netradičnými cestami – prechodom cez železničné mosty, korytá menších riek, či zelenú hranicu s Maďarskom. Vedenie ministerstva vnútra ešte pod taktovkou Romana Mikulca OĽaNO hovorilo o migrantoch, ako o predvolebnej téme. Termín predčasných volieb už bol totiž stanovený. Richard Sulík (SaS) v tom čase hovoril o tom, ako sa migrácia nedá riešiť. Dnes kritizuje vládu, že je v riešení migrácie málo razantná, na čo reagoval vo videu aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a poslanec NR SR Branislav Becík (Hlas-SD).

Aj prezidentkina vláda pod vedením „nestraníckeho“ Ľudovíta Ódora (PS) trvala na tom, že žiadni migranti tu nie sú. Hoci v Nových Zámkoch už bol vyhlásený stav núdze z dôvodu pohybu nelegálnych migrantov, vtedy už exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati), odpovedal na otázku o migrantoch v tomto meste, že tam v ten deň bol a migranta nevidel, takže pýtajúci sa asi hovoril o nejakých alternatívnych Nových Zámkoch.

Situácia sa neriešila a ťažisko migrácie sa presunulo k Veľkému Krtíšu, kde situáciu s nahromadenými migrantmi polícia riešila tak, že ich rozvážala po celom Slovensku, kde sa po registrácii „rozptýlili“ do okolia.

FICO dal JASNÉ stanovisko k zahraničnej politike
Koncept suverénnej slovenskej zahraničnej politiky musí pokračovať. Je to jediný koncept, ktorý zabezpečí dôstojné postavenie SR v medzinárodnom spoločenstve a ktorý vie zagarantovať "prežitie" tak malej krajiny, ako je Slovensko. Premiér Robert... Čítať ďalej
16 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Sulíkove vyjadrenia

Strana Sloboda a solidarita už síce nebola súčasťou koalície, no nijako nereflektovala na stupňujúce sa sťažnosti občanov. Dnes Sulík vo svojom článku upozorňuje na to, ako vyzerá kriminalita v Nemecku a kto za ňu môže. Na pomoc si berie štatistiky.

„Trestných činov sa dopúšťajú aj Nemci (vrátane tých, čo sa narodili v cudzine, ale už dostali nemecké občianstvo, a vrátane tých, ktorí majú okrem nemeckého aj nejaké iné občianstvo) a to 1,8 osoby na 100. Čiže 1,8 percenta zo všetkých osôb žijúcich v Nemecku a s nemeckým občianstvom minulý rok spáchalo trestný čin. Nemcov je niečo vyše 72 miliónov. No cudzincov (bez nemeckého občianstva), ktorých je 12 miliónov, sa nejakého trestného činu dopustilo 7,9 percenta. To je štyrikrát viac (aby som bol presný, 4,39-krát viac). Ľudskoprávnym aktivistom sa to nebude páčiť, ale toto je realita za rok 2023 – cudzinci páchajú v Nemecku 4,4-krát viac trestných činov ako Nemci,“napísal Richard Sulík v článku. Sľúbil tiež, že on, aj SaS budú hlasovať tak, aby sa migračná politika sprísnila. Nezabudol Robertovi Ficovi a jeho vláde vytknúť, že sú v migračnej politike málo razantní.

Netreba prekrúcať

Branislav Becík (Hlas-SD) v tejto súvislosti pripomína, že aj Sulík pred rokom tvrdil, že s migráciou sa nedá nič robiť, lebo Slovensko má s Maďarskom príliš dlhé hranice. Pripomenul tiež, že okamžite po zmene vlády dostali prevádzači jasný odkaz, že cez Slovensko už neprejdú.

„Keďže sa však rozbehla kampaň do eurovolieb, fakty sa začínajú prekrúcať a dnes téme migrantov nasadil korunu Richard Sulík. Bez štipky hanby zaútočil na súčasnú vládu, že jej postoj k téme európskej migračnej politiky nie je dosť razantný,“hovorí rozhorčene Becík. Ten tiež konštatuje, že byť Sulíkom, tak po troch rokoch nezvládnutého vládnutia namiesto kritiky „chodí po kanáloch“.

„Jediné, čo by ste mali ľuďom na Slovensku povedať a odkázať, je jedno veľké – prepáčte,“uzatvára Becík.

Uhrík varuje: ŠIALENÝ MIGRAČNÝ PAKT ZMENÍ EURÓPU NA AFRIKU! (VIDEO)
Šialený migračný pakt, ktorý nahrádza povinné migračné kvóty a zmení Európu na Afriku. Obrovská hrozba aj pre Slovensko. Zastavme nezmysly z Bruselu! Prinášame stanovisko europoslanca Milana Uhríka k dnešnému schváleniu Migračného paktu v Európskom... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik