OBROVSKÝ Záujem o cestovné pasy. Polícia ich NESTÍHA vyrábať!
15 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Na svoj nový pas sa pravdepodobne poriadne načakáte. Polícia ich totiž pre enormný záujem nestíha vyrábať. Obrovský záujem o cestovné doklady spôsobil sklz v ich výrobe. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR.

Obrovský záujem

Od začiatku tohto roka prijali oddelenia dokladov na Slovensku takmer 234-tisíc žiadostí o vydanie cestovného pasu. Len pre porovnanie, vlani v rovnakom období to bolo asi 120-tisíc žiadostí.

Percentuálny nárast je teda viac ako 90 percent!

V marci denné počty prijatých žiadostí presahovali 4-tisíc, no v jeden deň bolo zaznamenaných dokonca takmer 8-tisíc žiadostí.

Pasy budú meškať

„Cestovné pasy a ostatné doklady vyrába Národné personalizačné centrum. Napriek maximálnej snahe a pracovnému nasadeniu zamestnancov po pracovnej dobe a počas víkendov nie je možné vydať všetky pasy načas,“ upozorňuje rezort.

Ministerstvo dodáva, že štandardná 30-dňová lehota môže byť preto predĺžená o pár dní.

„Enormný záujem o cestovné doklady spôsobilo avizované zvýšenie správnych poplatkov za ich vydanie v súbehu s faktom, že k nemu došlo v čase, keď sa Slováci začínajú pripravovať na letné dovolenky. Národné personalizačné centrum vyvíja maximálnu snahu, aby sklz pri výrobe dokladov bol minimálny. Prosíme žiadateľov o trpezlivosť a ubezpečujeme ich, že robíme všetko preto, aby sme ich žiadosti vybavili v čo najkratšom termíne,“ dodáva ministerstvo vnútra.

Ďalší medveď v blízkosti domov! Tentokrát si pochutnal na ovci
Ak niekto ešte pochybuje, že medvede sú skutočne problémom pre ľudí v podhorských oblastiach, zrejme nemá prehľad o aktuálnom dianí. Pomaly niet dňa, kedy sa na sociálnych sieťach neobjaví informácia o útokoch medveďa na človeka. Na výskyt medveďa... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik