Prezidentka odcestuje v utorok na rozlúčkovú návštevu Poľska
15 | 04 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka Zuzana Čaputová odcestuje v utorok (16. 4.) na rozlúčkovú návštevu Poľska. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Vo Varšave bude rokovať s prezidentom Andrzejom Dudom, ktorý jej pri tejto príležitosti odovzdá najvyššie poľské štátne vyznamenanie Rad Bielej orlice za rozvoj dobrých vzťahov medzi Slovenskom a Poľskom," uviedol Strižinec. Spresnil, že prezidentka sa má stretnúť aj s predsedom Sejmu Szymonom Holowniom a predsedníčkou Senátu Malgorzatou Kidawovou-Bloňskou.

Strižinec tiež avizoval, že vo Varšave má prezidentka položiť veniec k hrobu neznámeho vojaka a navštíviť aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom a pamiatkou na slovenskú čatu Miroslava Iringha, ktorá bojovala vo Varšavskom povstaní.

E. Tomáš avizoval, že Hlas-SD nominuje za predsedu parlamentu R. Rašiho
Richard Raši bude nominantom strany Hlas-SD na post predsedu Národnej rady (NR) SR. Povedal to minister práce a podpredseda strany Erik Tomáš v diskusnej relácii Rádia Expres. Trvá na stanovisku, že pozícia naďalej patrí Hlasu-SD aj po zvolení... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik