Novinárka Žitná pripomína, ako sa prezidentka zastávala čurillovcov (VIDEO)
14 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová ešte v októbri 2021 prehlásila, že bola v komentovaní vyšetrovania čurillovcov veľmi zdržanlivá. Súd v tom čase však rozhodol, že vyšetrovatelia boli stíhaní bezdôvodne a to bolo podľa prezidentky znepokojujúce. Novinárka Anka Žitná  na sociálnej sieti konštatuje, že umelá inteligencia vie realitu vyhodnotiť lepšie, ako poniektorí predstavitelia štátu.

Jeseň 2021

Prezidentka Zuzana Čaputová vo videu z 22. októbra 2021 upozorila, na vyšetrovanie dôležitých trestných činov vysoko postavených funkcionárov

„Množstvo z nich sa už priznalo. Je nesmierne dôležité, aby táto snaha pokračovala a Slovensko sa očistilo. V tomto kontexte považujem za veľmi znepokojujúce, že podľa súdu sú vyšetrovatelia, ktorí na týchto kauzách pracujú, predmetom bezdôvodného stíhania,“ dodala prezidentka poznamenávajúc, že dosiaľ sa k tzv. vojne policajtov vyjadrovala len zdržanlivo. Zdá sa jej však nebezpečné, brániť vyšetrovateľom v práci.

„Z rozhodnutia sťažnostného súdu jasne vyplýva, že štyria policajní vyšetrovatelia nielenže nemali byť vzatí do väzby, ale nemali byť ani obvinení,“ tvrdila vtedy Čaputová.

Jar 2024

Novinárka Anka Žitná sa dlhodobo zaoberá aj témou „elitných vyšetrovateľov“ čurillovcov. Nedávno zverejnila rozhovor s advokátom, ktorý pracoval na prípade advokáta Juraja Almasiho.

„V rozhovore sme citovali z prepisu whatsappovej komunikácie medzi vyšetrovateľmi Čurillom, Dunčkom, Magulom a Ďurkom. Tá komunikácia bola natoľko brutálna, že príspevok opakovane kontrolóri sociálnej siete vymazali s odôvodnením, že ide o nenávistný prejav,“píše Žitná na Facebooku. (Jej príspevok neskôr Facebook obnovil, keďže neporušil pravidlá komunity).

„Zdá sa, že umelá inteligencia dokáže vyhodnotiť realitu presnejšie, ako poniektorí predstavitelia štátu,“ uzatvára novinárka ironicky na margo prezidentkiných slov spred dva a pol roka.

MINISTERSTVO VNÚTRA - ČURILLOVCI 8:0! Čo na to bývalý mainstream? ČUŠIA, AKO VOŠ POD CHRASTOU!
Pravda o deštrukcii práva počas vlád Matoviča, Hegera a Ódora postupne vychádza na povrch! Ďalší dôkaz o tom, že hejty zo strany novinárov boli neopodstatnené priniesol minister Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Ten na sociálnej sieti upozorňuje na... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik