Jančkárová z RTVS to opäť nezvládla! Nedokázala byť NESTRANNÁ
14 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Na úvod iba oficiality z nedeľnej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12, ktorú viedla moderátorka Jančkárová. V súboji sa stretli podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD) a poslanec NR SR Jozef Hajko (KDH). Ako bolo spomenuté, reláciu moderovala (sťa opozičná poslankyňa) pani Marta Jančkárová, ktorá si na základe svojho "straníckeho" výkonu vyslúžila poriadny komentár od Blahu. 

Úvodné oficiality očami TASR

Post nového šéfa Národnej rady (NR) SR budú v koalícii riešiť pravdepodobne až po júnových eurovoľbách, povedal Blaha. Rešpektuje, že post patrí Hlasu-SD a ak by sa mal stať šéf SNS Andrej Danko predsedom NR SR, je potrebná veľkorysosť od Hlasu-SD. Blaha to necháva na diskusii Hlasu-SD a SNS. Poslanec NR SR Jozef Hajko (KDH) vníma v tejto otázke taktizovanie zo strany premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Otázka o novom šéfovi NR SR nie je na najbližšie obdobie kľúčová, povedal Blaha. Pri očakávaní veľkorysosti od Hlasu-SD pripomenul, že aj Smer-SD ukázal veľkorysosť voči Hlasu-SD, keď si strany po parlamentných voľbách rozdelili rovnako počty ministrov. Odmietol hry o novom predsedovi NR SR. Koalícia je stabilná, k žiadnym "zvadám" podľa Blahu nedochádza. Ubezpečil tiež, že žiadne výmeny na rezortoch v rámci koaličných strán sa nechystajú.

Z Ficových vyjadrení podľa Hajka vidno, že nastáva taktizovanie a súvisí to s ďalšími voľbami. Označil to za hry. "Predpokladali sme, že nový šéf NR SR bude z Hlasu," povedal. KDH očakáva, že nový predseda NR SR bude riadiť parlament tak, aby poslanci riadnym spôsobom schvaľovali zákony. Hajko si tiež myslí, že Danko dáva do popredia svoje ambície.

K možnému zastaveniu vyplácania eurofondov či peňazí z plánu obnovy od Európskej komisie (EK) Blaha povedal, že eurokomisia sa technicky pýta, čo bude s prokurátormi špeciálnej prokuratúry po jej zrušení. Ozrejmil, že rezort spravodlivosti aj Generálna prokuratúra SR budú odpovedať.

KDH pripravuje list pre eurokomisiu o tom, že situáciu na Slovensku vníma tak, že aj po zrušení špeciálnej prokuratúry sme spôsobilí, aby sme ustriehli európske peniaze. "Lebo uznávame trojdelenie moci na Slovensku, to znamená, parlament, vláda, súdy a prokuratúra. Nech prokuratúra pracuje, dajte jej, prosím vás, pokoj," povedal. KDH sa spolieha na to, že SR je stále právny štát a fungujú v ňom brzdy. "Tie brzdy sú zatiaľ dostatočné na to, aby sme chodili vyplakávať do Bruselu, a to vytýkam aj svojim kolegom z PS," skonštatoval Hajko s tým, že KDH v tom cíti predvolebný boj pred eurovoľbami.

JANČKÁROVÁ TO ZASE RAZ PSYCHICKY NEZVLÁDLA

V úvode svojho postrehu Blaha poďakoval za úžasné reakcie na dnešné O 5 minút 12 a spustil:

"Ja viem, že ten záver nebol nič pre pokojné povahy, ale po tom, čo tam páchala Jančkárová, som sa musel jasne ohradiť. Zase skákala do reči, zase robila politiku, zase chcela mať posledné slovo. A tak som jej vysvetlil, že takto profesionálne moderovanie nevyzerá.Po relácii som jej odporučil, aby si vypočula včerajšie Sobotné dialógy, ktoré viedol nejaký nový moderátor a nech sa od neho učí. Nie je treba neustále prerušovať politikov a šíriť progresivistickú agendu a tváriť sa pri tom, že hovorí "fakty" - Jančkárová stiahla RTVS na úplné žurnalistické dno a presne to som jej povedal. Psychicky to nezvládla a vypla mi mikrofón. Toto je dnešná RTVS - zaujatá, neprofesionálna, agresívna hlasná trúba opozície," začal svoj príspevok Blaha.

"Hajko z KDH tam bol vlastne do počtu. Občas zaplakal, že ho kritizujem a on chcel mať v nedeľu pokoj. Chúďa. Celé to bolo o tom, že Jančkárová to dávala na novú akvizíciu Progresívneho Slovenska a Hajko jej tam nadbiehal, lebo KDH je najnovšie kresťansko-dúhová pobočka PS," pokračoval  že ich nenávidia preto, že chcú mier a nechvcú vojnu proti Rusku. RTVS zase raz nezvládla jednu reláciu. Ale ľudia vidia a aspoň je ďalší argument na to, aby čo najrýchlejšie situáciu v RTVS riešili. Blaha potvrdil. že väčšina Slovenska už má tej ich zaujatosti plné zuby.

A to keby ste videli naživo to prostredie

"Produkčný po mne po relácii vrieskal, že čo si to dovoľujem chodiť do alternatívy. Nejaký kameraman sa tam uprostred relácie smial spolu s Jančkárovou, keď útočila na mňa a na Smer. Po relácii tam nabehol ako nejaký aktivista a vykríkol "Marta, si super". Oni sú takí plní nenávisti, že to je tam ako na mítingu Šimečku a Korčoka, " šokoval Blaha odhalením zákulisia natáčania.

"Dostali, čo si zaslúžili. Ja sa so slniečkarskymi hejtermi nikdy maznať nebudem. Taký som. Nás otĺkať nebudú, na to nech rýchlo zabudnú. Ešte raz veľké ĎAKUJEM za vašu podporu, priatelia, venceremos," ukončil príspevok Ľuboš Blaha.

Dôvodom vyvražďovania a vysídlenia obyvateľov v Gaze je plyn
Hlavným cieľom genocídy obyvateľstva Gazy je ich vyhnanie a zmocnenie sa pásma Gazy i neďalekých ložísk plynu nachádzajúcich sa v mori. Vojenskú akciu spustil Izrael, ktorý je podporovaný USA a Veľkou Britániou. Supi čakajú na plynovú korisť. O... Čítať ďalej
14 | 04 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik