VÝHRA PRE SLOVENSKO! Klaus sa vysmial Korčokovi: VEĽMI ZLE
13 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Český exprezident Václav Klaus bol hosťom moderátora Ľuboša Xavera Veselého v relácii Pán prezident. Reč bola najmä o slovenských voľbách. „Vyhralo Slovensko a vyhrali normálni Slováci. Nevyhrali ich radcovia z Prahy, Washingtonu, Aspenu ani z Bruselu,“ podotkol okrem iného Klaus k situácii na Slovensku.

Úvodná otázka smerovala k tomu, či sa v spoločnosti niečo mení, a čo v tej súvislosti hovorí na výsledok prezidentských volieb na Slovensku, v ktorých zvíťazil Peter Pellegrini, informujú české Parlamentní Listy.

Nadšená Deana Jakubisková

„Primárne by som povedal, že sa niečo dobré posunulo v tej spoločnosti slovenskej. Aby sme si to neprivlastňovali, u nás sme si zatiaľ žiadneho Fica a Pellegriniho nezvolili. My si stále zarputilo volíme Fialu a Rakušana, ako by sa v spoločnosti nič nedialo, nič nemenilo. Slovensko to dokázalo. Mňa zaujalo, že o 1:54, v momente, keď všetky výsledky boli potvrdené, tak mi písala Deana Jakubisková, manželka Juraja Jakubiska. A bila sa do hrudi a hovorila: My, Slováci, sme to dali. To je pekná formulácia. Áno, Slovensko to dokázalo, nenechalo sa oklamať všetkými možnými rečičkami, odkiaľsi, najmä z Českej republiky. A bol som informovaný, že môj výrok z druhého dňa dopoludnia, tak nám dodatočne povedali, že z celej soboty a nedele, že nevyhral Aspen Institute, bol najsledovanejší, najčítanejší výrok,“ povedal Klaus.

„Vyhralo Slovensko a vyhrali normálni Slováci. Nevyhrali ich radcovia z Prahy, Washingtonu, Aspenu ani z Bruselu,“ podotkol Klaus. A čo v súčasnej dobe možno očakávať od českých politikov... „Ak sa trochu chytia za nos, či začnú zvažovať, či ich výroky sú produktívne, alebo kontraproduktívne, či zrazu nezačnú hrať rolu úplne niekoho iného a nezmenia rétoriku a nebudú chcieť sa s Pellegrinim nejako dohovárať, to už neviem povedať. Oni do toho už niečo nainvestovali...“ poznamenal Klaus. 

České médiá o slovenských voľbách: ČESKÝ ANALYTIK ZHROZENÝ!
Peter Pellegrini je pre Slovensko veľkou hrozbou. Vyhrať mal Korčok. Zvíťazila lož, strach a nenávisť. Tvrdá rana pre stúpencov demokratických princípov. Deštrukcia demokracie... „Už len pár titulkov vybraných z českých mainstreamových médií... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Napomádovaná korčokovčina

Na Slovensku sa volieb zúčastnilo 61 % ľudí. „Myslím si, že Slovensko vzalo to, čo sa tam deje, vážne. Myslím, že Slováci sa nechali zmobilizovať k voľbám. A myslím, že tá korčokovčina, taká tá napomádovanosť toho človeka, ten určite videl film Pomáda a podľa toho si potom tie vlasy "čepejřil". Takže tá napomádovanosť toho človeka sa naozaj mohla normálnemu Slovákovi zajedať, takže si povedal: Tak to teda, holúbok, nie, to ja k voľbám, aj keď som nechcel ísť, to ja k voľbám pôjdem, a dám hlas tej druhej strane,“ dodal Klaus.

Gašparovič, Pellegrini, Fico, zdroj: TASR

„Ak to bolo naozaj len o Ficovi, to si neviem predstaviť. Mňa zaujalo po výsledkoch volieb to trio, ktoré tam bolo všade vidieť. To boli nielen Pellegrini a Fico, to bol aj Gašparovič, bývalý prezident, ktorý bol so mnou, o rok neskôr, v prezidentskej funkcii. A myslím, že odvtedy bol veľmi zapadnutý a zrazu som videl, že sa triumfálne vracia a bol jednou z hlavných tvárí toho, čo sa v sobotu večer konalo na Slovensku. To považujem za celkom zaujímavé,“ podotkol Klaus. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik