Vášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?
13 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Kam siaha selektívna pamäť Magdy Vášáryovej? Herečka a neslávne známa diplomatka Magda Vášáryová sa počas dlhých rokov vždy z času na čas odkiaľsi vynorila, aby národ slovenský oblažila svojimi duchaplnými bonmotmi, ktoré však neomylne strieľajú výlučne do vlastných radov. Od predčasných parlamentných volieb je na očiach neustále – vyjadruje sa ku všetkému a stojí na námestiach po boku Šimečku, či Kolíkovej.

V ich prospech však nezaháľa ani na sociálnych sieťach, kde ventiluje svoju frustráciu z demokracie. A tak Slovensko zosmiešňuje naďalej. V jednom zo svojich statusov hovorí o nevzdelanosti a prospechárstve, ako keby pozabudla na vlastné konanie z minulosti.

Nemecký robotník a umenie

„To, čo sa stalo v galérii moderného umenia v Mníchove, je priam vzorom pre situáciu, ktorá sa u nás teraz odohráva,“ píše v úvode statusu Vášáryová.

„Robotník, ktorý pracoval pre galériu, si po nociach maľoval. V nestráženom okamihu zavesil svoj obraz naproti Warholovi. Celý deň si to nikto nevšimol, ale on mal pocit neopísateľného víťazstva. Bol medzi najlepšími, medzi elitou. Na druhý deň ho zvesili a odmietli povedať jeho meno. Nebude slávny,“ konštatuje Vášaryová, podľa ktorej Slovensko aktuálne zažíva podobnú situáciu.

ZLATÝ PADÁK PRE ŠÉFA ČAPUTOVEJ KANCELÁRIE – balí kufre a uteká...
Vedúci Čaputovej kancelárie Metod Špaček nás najprv zaujal tým, že vychováva bábätko s partnerom. Pre ľudí z LGBTI je predstava dieťaťa s partnerom na Slovensku len sen. Zákon to neumožňuje. Špaček o tom hovoriť nechcel a my vieme prečo – chystá sa... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

O kom to píše?

„Nevzdelaní, nekompetentní, ale číhajúci za rohom, si na krátku chvíľu sadajú do kresiel s mocou a majú pocit bohorovnosti. Vedia, že tam nepatria. Ale aspoň raz to chceli zažiť. Byť hore. Nič po nich nezostane, len zle zatlčený klinec, ale im to neprekáža. Ešte trochu zákernosti a pomsty si užijú, ale raz ich z klinca zvesíme a nezostane po nich nič, len zmar. To vieme už dávno,“ píše ďalej Vášáryová. Človeku by sa až zdalo, že to písala pred štyrmi rokmi.

Ona o tej histórii zo socializmu čosi vie...

„Tak ako nič nezostalo po komunistických básničkách a scenároch a obrazoch traktorisiek v našich galériách, knižniciach a divadlách. Ale užili si. A zanechali zmar. To im neprekážalo. Veď o štát a jeho rozvoj im nešlo. Len o nich. V tomto sa história opakuje,“ uzatvára svoj status Magda Vášaryová. Užila si zrejme aj ona – v časoch, ktoré kritizuje, podpísala Antichartu 77 – dokument na podporu socialistického režimu.

Šimkovičová: Výzva Čaputovej na upokojenie spoločnosti prišla NESKORO!
Víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini získal v druhom volebnom kole podporu národniarov aj preto, že nešiel cestou konfrontácie, ale pokoja a podpory národnej hrdosti. V TASR TV to povedala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik