Minister si podal Denník N: NIE, VOĽBY NEROZHODLI ĽUDIA, KTORÍ NENÁVIDIA DEMOKRACIU!
13 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Včera som si vypočul podcast, v ktorom trojica českých novinárov hodnotí slovenské prezidentské voľby. Začal svoj príspevok na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Reaguje aj na rozhovor s Ivanom Korčokom v Denníku N.

Šokovaní českí kolegovia

"Včera som si vypočul podcast, v ktorom trojica českých novinárov hodnotí slovenské prezidentské voľby. Najviac boli šokovaní z toho, ako naše liberálne elity a médiá výsledok volieb zhodnotili: že vraj rozhodli ľudia, ktorí "nenávidia demokraciu", pomaly nevedia jesť príborom a že sa netreba čudovať nikomu, kto chce zo Slovenska odísť," približuje obsah podcastu Eštok.

Neetický, neprofesionálny Denník N

A hneď pokračuje: "Dnes som si otvoril Denník N a v rozhovore s Ivanom Korčokom čítam otázku redaktorky: "Cítite hnev, keďže váš protivník vyhral v podstate klamstvami a podvodom?" Ešte raz si tú otázku prečítajte. Aké novinárske etické a profesionálne štandardy spĺňa? (Asi netreba dodávať, že pán Korčok na toto "objektívne hodnotenie" nadšene pritaká.)," krúti hlavou nad "nezaujatým" progresívny médiom a jeho zamestnankyňou.

Minister upozorňuje, že liberálne médiá sa rady sami pasujú za "výkladnú skriňu profesionálnej žurnalistiky" a veľmi sa rozčuľujú, ak sa politici prihovoria ľuďom aj prostredníctvom alternatívnych médií, ktoré dajú priestor aj inému ako jedinému dovolenému názoru. Škoda, že sa nikdy nezamyslia nad tým, ako vlastnou nekvalitou a neobjektivitou prestierajú alternatíve červený koberec.

Dag Daniš: V MÉDIÁCH PRACUJÚ SKÔR AKTIVISTI, AKO NOVINÁRI! (VIDEO)
MÉDIÁ SÚ ZBRAŇ A NOVINÁRI SÚ VOJACI HYBRIDNEJ VOJNY! Od nástupu novej vlády sa vzťah medzi médiami a koalíciou postupne vyhrocuje. Dag Daniš hovorí, že slovenská žurnalistika je úplne inde, ako by mala byť. Problém nevidí ani tak v súkromných... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

"Tak len chcem veľmi poprosiť všetky tie "výkladné skrine": skúste vo vašej práci najprv rešpektovať tie hodnoty, po ktorých sami verejne voláte. Buďte aspoň trochu objektívni, neurážajte ľudí s iným názorom, neponižujte celé sociálne skupiny a nepodnecujte zbytočne hnev a nenávisť," apeluje Eštok.

"A zmierte sa so základným pravidlom demokracie - že názor väčšiny sa rešpektuje. Bez toho, aby ste túto väčšinu označovali za ľudí, ktorí "nenávidia demokraciu". Aby vaši českí kolegovia nemuseli nad vašou prácou verejne krútiť hlavami?" - uzavrel minister.

NÁM, ČO ŽIJEME V JASKYNI, UŽ KONEČNE DAJTE POKOJ!

S ministrom vnútra súhlasia aj mnohí Slováci. "Už mám toho dosť všetkého!!!!! Nežijem v jaskyni a viem jesť aj s príborom. Celý život sa trápim, žijem a nehromžím na svet, že nemám, čo majú iní. Sama som si strojcom svojho šťastia a života. Viem naratať aj do 10... ale vás všetkých, čo nám stále podsúvate svoje debilné názory, vás už mám dosť!!!!! Ak chcú, nech idú, kto ich tu drží, vy chcete mat 72 pohlavi TAK SI ICH MAJTE kto vám ich berie???? Máte choré zmýšľanie, sa teda liečte!!!! ALE KONEČNE UŽ NÁM, ČO ŽIJEME V JASKYNI, DAJTE POKOJ!!!!!" - napísala v reakcii pani Zuzana.

"V demokracii sa názor väčšiny rešpektuje. U nás poniektorí ako utrhnutí z reťazí...arogancia,vulgarizmy a ďalšie prejavy neznášanlivosti s novinármi na čele...," pridala sa pani Božena.

"Denník N treba úplne ignorovať...nech sa bavia vlci s vlkmi," dodala Dana.

Vášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?
Kam siaha selektívna pamäť Magdy Vášáryovej? Herečka a neslávne známa diplomatka Magda Vášáryová sa počas dlhých rokov vždy z času na čas odkiaľsi vynorila, aby národ slovenský oblažila svojimi duchaplnými bonmotmi, ktoré však neomylne strieľajú... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik