Plače celé mesto! Dojemný list na rozlúčku pre Sofiu, ktorá zahynula pod kolesami autobusu
12 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Posledná rozlúčka s troma mladými dievčatami, ktoré tragicky zahynuli pod kolesami autobusu v sobotu (6. 4.) v Spišskom Podhradí, sa uskutoční v Starej Ľubovni v stredu 10. apríla. Pred pár dňami sa jej priateľ Gabriel podelil na sociálnej sieti so svojím dojemným listom, ktorý adresoval jednej z obetí tohto tragického nešťastia, svojej priateľke Sofii.

Tragická nehoda sa stala v sobotu ráno (6.apríla) , keď sa z doposiaľ nezistených príčin pohol autobus, z ktorého vystupovali veriaci, a prišiel do kontaktu s desiatimi z nich. Dve dievčatá zahynuli na mieste, jedna podľahla zraneniam v spišskonovoveskej nemocnici. Pri nehode sa zranilo ďalších sedem ľudí, najhoršie je na tom 15-ročné dievča, ktoré leží v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura a je v stabilizovanom stave.

Jedno z dievčat, Sofia bola nielen nadaná speváčka, ale niektorí obdivovali aj jej herecký talent. Predvádzala ho najmä na hradnej rozprávke. 

“Moja drahá Sofia,
neviem sa zbaviť pocitu, že zajtra skoro ráno ideme opäť fotiť východ slnka. Žiaľ už spolu ďalší východ neuvidíme. O tvojich speváckych schopnostiach sa hovorilo všade, ale tvoje herecké výkony na hradnej rozprávke sa spomínajú zriedka, čo je škoda, pretože zaiste dosahujú rovnakých kvalít. Ver, že rozprávka bez teba a Lucky nebude rovnaká. Tento rok rozprávka slávi 18 rokov tak, ako si ty oslavovala na jeseň,” píše jej priateľ Gabriel list na rozlúčku so smútkom v srdci.

“Neviem, či sa dokážem vrátiť do ZUŠ-kárskeho štúdia po všetkých tých hodinách a dňoch, ktoré sme tam strávili. Rozdiel je ten, že od akustickej peny po stenách sa už nebude odrážať tvoj jedinečný zamatový smiech, keď počas strihu príde vtipný záber,” píše ďalej rozcítene.

REMIŠOVÁ sa môže postaviť do kúta a hanbiť sa!
Taký náklad, aký dostala Veronika Remišová, exministerka MIRRI, ktorá sa okrem iného vyznamenala aj tým, že nevie počítať percentá sa iba tak nevidí. Remišová sa na sociálnej sieti hrala na spravodlivú, ale natrel ju jej bývalý koaličný kolega,... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Jej hudbu chce dostať k ľudom

“Viem veľmi dobre, že si tvorila pre ľudí, a tak sa neboj! Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sa dostala tvoja hudba k ľudom a verím, že aj im tvoja tvorba vyčaruje úsmev na tvári rovnako ako mne. Svätí by nemali žiť na Zemi. Nie je tu pre nich dosť miesta. Mám ťa rád, moja drahá. Počkaj na mňa tam ďaleko za Tatrami, tam na druhom brehu,” píše na záver svojho listu.

Podpredseda parlamentu zdôrazňuje: Robert Fico má úplnú pravdu
Robert Fico má úplnú pravdu, píše na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER - SD), podpredseda parlamentu. Blaha zdôrazňuje, že iberálne kaviarne neuniesli prehru a vyšpičkovali nenávisť do takých obludných rozmerov, že to pokojne môže skončiť... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik