Slovenskí europoslanci znova "pľujú do polievky" vlastnej krajine
11 | 04 | 2024 I Eka Balaskova / TASR

Osem zo 14 slovenských poslancov Európskeho parlamentu (EP) – Ivan Štefanec (KDH/EPP), Vladimír Bilčík (nezávislý/EPP), Lucia Ďuriš Nicholsonová (nezávislá/RE), Martin Hojsík (PS/RE), Eugen Jurzyca (SaS/ECR), Miriam Lexmann (KDH/EPP), Peter Pollák (Matovičovo hnutie/EPP) a Michal Wiezik (PS/RE), Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH) adresovalo výzvu, konať po vzore Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a nepozvať slovenských hráčov z prevažne ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do národnej reprezentácie. Výzva platí pre blížiace sa majstrovstvá světa a túto informáciu pre TASR v stredu (10. apríla) potvrdil jeden z autorov výzvy, Ivan Štefanec.

Štefanec pre TASR pripomenul rozhodnutie IIHF, že hokejisti Ruska a Bieloruska nebudú hrať na majstrovstvách sveta. Rozhodnutie platí aj pre budúcoročný šampionát.

Pod výzvu, ktorej autorom je práve Štefanec sa podpísalo ďalších sedem europoslancov za Slovensko z rôznych frakcií EP. Na prezidenta SZĽH Miroslava Šatana v nej apelujú, aby zväz zakázal hráčom z ruskej KHL v národnej reprezentácii Slovenska.

ÚPLNE ZA ČIAROU! HAŠEK sa pustil do SLOVENSKEJ VLÁDY! A do slovenských hokejistov...
Toto už vážne prehnal! Vraj vinou Ficovej vlády slovenskí hokejisti v KHL podporujú zabíjanie Ukrajincov. Bývalý český hokejový reprezentant Dominik Hašek sa viac, ako hokejista už dlhodobo prejavuje skôr ako politik. Preto asi nikoho neprekvapuje... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Eka Balašková

„Obraciame sa na Vás nielen ako poslanci Európskeho parlamentu, ale aj ako športoví fanúšikovia, ktorí sú hrdí na našich reprezentantov a želajú slovenským farbám na majstrovstvách sveta čo najväčší úspech,” uvádza sa v spoločnej výzve.

Štefanec tiež upresnil, že podpísaní europoslanci “držia našim chlapcom palce”. Slovenský tím však chcú vidieť medzi veľkými hokejovými krajinami nielen na ľade, ale aj v hodnotách fair play postavených na mierovom olympijskom duchu, nie na spolupráci s teroristickým režimom, ktorý má na rukách krv svojich susedov, informuje TASR.

„Európsky parlament zaradil Rusko za svoje zločiny na zoznam krajín podporujúcich terorizmus. Pôsobením v KHL, ktorá je politicky zneužívaná na propagandistické účely, sa niektorí slovenskí hokejisti stali v lepšom prípade naivnými bábkami režimu, v tom horšom predĺženou rukou ruskej propagandy,” uvádza sa v spoločnom liste.

Podľa polancov ochrana a úcta k životu musí znamenať vždy viac ako akýkoľvek šport a reprezentácia je elitou krajiny. Preto je podľa nich dôležité, aký signál vysiela všetkým občanom Slovenska a tiež do sveta.

„Naši susedia v Českej republike tak urobili už dávno a toto rozhodnutie učinili aj hokejové severské krajiny. Svet sa na nás dnes pozorne pozerá, kam chceme patriť a čo chrániť,” odkázal Štefanec.

Ešteže NHL je plná ruských hráčov. O tenisových kurtoch, ktoré „valcujú“ Rus Medvedev či Bieloruska Sabalenková ani nehovoriac. Aj tu sa potvrdzuje, že premotivovaní slovenskí europoslanci sú pápežskejší, jako pápež.

O nás bez nás. Naše esá z KHL si na majstrovstvách nezahrajú. Aby sme ešte neľutovali a hurá do B-čka
Kto z našich hokejistov vstúpi na ľad Majstrovstiev sveta 2024, ktoré sa uskutočnia v Česku a na Morave je rozhodnuté. Aby nás to nestálo teplé miestečko v prvej skupine... Kontroverzné postoje politikov, ufrflaných slniečkarov na sociálnych... Čítať ďalej
05 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik