Medvedica chcela napadnúť ochranárov. Pri sebaobrane však došlo k nehode
08 | 04 | 2024 I Dušan Janek

Medvedica sa rozbehla proti dvom mužom: Jeden z nich vystrelil, TRAFIL svojho kolegu!

Ako informuje portál Noviny.sk, dvojica zamestnancov Štátnej ochrany prírody v nedeľu narazila v lese na medvedicu. Jeden z mužov sa rozhodol proti zvieraťu použiť zbraň, no omylom trafil kolegu, dodávajú noviny.sk.

Medvedica sa v lese nad Kyslinkami nachádzala vraj aj s dvoma mláďatami.

Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica ozrejmila, že sa mala k mužom rozbehnúť, a preto sa jeden z nich rozhodol brániť zbraňou.

Svojho kolegu strelil do nohy

Za dosiaľ neznámych okolností guľka zasiahla mladšieho muža do nohy. V miestach, kde sa táto situácia stala však nebol mobilný signál. Muži sa napriek zraneniam jedného z nich, museli dostať bližšie k domom a zavolať si pomoc. Postreleného muža previezli do Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. O tom čo sa v lese presne stalo, hovoriť nechcel. „Pacienta sme prijali na kliniku úrazovej chirurgie, jeho stav je stabilizovaný“ vyjadrila sa hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje .

Medvede na Poľane nie sú podľa domácich obyvateľov ničím zriedkavým. Ľudia z blízkej Hrochote poznajú miesta, kde sa tieto živočíchy pohybujú. Vyhýbajú sa aj turistike, či zbieraniu hríbov. Medveďov je na týchto miestach veľa.

Mierna zima vylákala medveďov z nôr

Vzhľadom na to, že bola mierna zima, medvede si dlho nepospali. „Vyťahujú sa z brlohov matky s mláďatami, ktoré porodili túto jar“ povedal Dušan Malatinec, miestny poľovný hospodár. Prejavujú sa agresívne, zlostne, čo je typické pre matky obraňujúce si vlastné mláďatá.

Okolnosti streľby vyšetruje polícia. Najpravdepodobnejšie však je, že muža postrelila guľka. „Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Použitú zbraň mal muž v legálnej držbe, dodala hovorkyňa polície Petra Kováčiková.

Odkaz kompetentných

Medvede ohrozujú ľudí nielen na Slovensku, ale aj v Rumunsku. Sú premnožené a staršie jedince vytláčajú mladšie do miest, a obcí. Už nemôžeme čakať na Brusel, znie odkaz zo Slovenskej národnej strany.  V pondelok sa bude konať tlačová konferencia, v Národnej rade SR za prítomnosti podpredsedu NR SR a predsedu SNS Andreja Danka, podpredsedu vlády a ministra životného prostredia SR Tomáša Tarabu, štátneho tajomníka Filipa Kuffu a poslancov za klub SNS.

Boris Kollár má znova v zuboch propagandistický plátok Denník N. Má parádny dôvod (VIDEO)
Bývalý predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) si znova zobral na paškál mainstreamový odpad Denník N. V poslednej dobe má na túto stoku dosť ťažké srdce. Po tom, čo nedávno nechutne osočovali známeho slovenského politika, dnes ich bard... Čítať ďalej
05 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik