Zahraniční predstavitelia zablahoželali Petrovi Pellegrinimu. Blahoželanie Viktora Orbána vyniklo...
07 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zahraniční predstavitelia zablahoželali Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách.

Ursula von der Leyenová

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zaželala v nedeľu Petrovi Pellegrinimu po víťazstve v prezidentských voľbách veľa úspechu pri plnení si nových povinností, informuje TASR.

"Gratulujem Petrovi Pellegrinimu k zvoleniu za prezidenta Slovenska. Želám vám veľa úspechu pri vašich nových povinnostiach a teším sa na spoluprácu s vami na dôležitých výzvach, ktorým spolu čelia Európska únia a Slovensko," napísala von der Leyenová na sociálnej sieti.

"Poďme podporovať naše spoločné hodnoty EÚ," dodala predsedníčka EK.

Andrzej Duda

Poľský prezident Andrzej Duda v nedeľu zagratuloval Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách a vyjadril nádej, že sa mu s novým slovenským náprotivkom podarí nadviazať tradične dobrú spoluprácu. Na konštruktívnu spoluprácu sa teší i rakúsky prezident Alexander Van der Bellen, informuje TASR.

"Blahoželám zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu k víťaznej kampani a dôvere, ktorú do neho vložili jeho krajania. Počítam s tradične veľmi dobrou susedskou spoluprácou," napísal na sociálnej sieti Duda.

Van der Bellen

Van der Bellen na sociálnej sieti zagratuloval Pellegrinimu a poprial mu šťastie pri plnení si povinností, ktoré mu občania Slovenska zverili. Teší sa na konštruktívnu spoluprácu. "V týchto ťažkých časoch bude kľúčom k ďalšiemu posilneniu výborných vzťahov medzi našimi krajinami ako susedmi a partnermi v rámci Európskej únie," napísal rakúsky prezident.

Viktor Orbán

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu zablahoželal Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Srdečne blahoželám Petrovi Pellegrinimu k jeho suverénnemu víťazstvu v slovenských prezidentských voľbách. Je to veľká výhra pre ľudí a veľká výhra pre zástancov mieru v celej Európe!" napísal Orbán na sociálnej sieti. Svoj príspevok zakončil v slovenskom jazyku: "Blahoželáme, pán prezident!

Nataša Pircová Musarová a Edgards Rinkévičs

Slovinská prezidentka Nataša Pircová Musarová v nedeľu zagratulovala Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách. K zvoleniu mu gratuloval i lotyšský prezident Edgards Rinkévičs, informuje TASR.

"Gratulujem Petrovi Pellegrinimu k jeho zvoleniu za ďalšieho prezidenta Slovenska. Teším sa na prácu s ním na silnejšej Európskej únii a NATO a presadzovaní priateľských vzťahov medzi našimi krajinami," uviedla Pircová Musarová na sociálnej sieti.

Zároveň poďakovala aj dosluhujúcej slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej za jej snahy o udržiavanie a posilňovanie priateľstva medzi Slovenskom a Slovinskom.

No spoluprácu s Pellegrinim v rámci EÚ a Severoatlantickej aliancie sa teší aj Rinkévičs. "Gratulujem pánovi Petrovi Pellegrinimu k zvoleniu za prezidenta. Teším sa na pokračovanie vývoja bilaterálnych vzťahov medzi Lotyšskom a Slovenskom a spoluprácu v rámci EÚ a NATO," uviedol Rinkévičs na sociálnej sieti.

Péter Szijjártó

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó na sociálnej sieti zablahoželal Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Gratulujem, pán prezident!! Ďalšie potvrdenie síl ochraňujúcich suverenitu a síl presadzujúcich mier!" napísal Szijjártó.

Petr Pavel

Český prezident Petr Pavel zagratuloval v nedeľu Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách. Zároveň vyjadril nádej, že sa im spolu podarí nadviazať na tradične dobré susedské vzťahy, informuje TASR.        

"Gratulujem Petrovi Pellegrinimu k zvoleniu za nového prezidenta Slovenska. Verím, že naviažeme na tradíciu mimoriadne dobrých susedských vzťahov a budem sa tešiť na konštruktívnu spoluprácu," napísal Pavel na sociálnej sieti.

Pellegrinimu k víťazstvu gratulovali na sociálnych sieťach už viacerí českí politickí lídri vrátane premiéra Petra Fialu, ministra zahraničných vecí Jana Lipavského či expremiéra Andreja Babiša.

Hrôza! Deti z osady dobili malé šteniatko. Ich matka sa iba prizerala a smiala
Na malé šteniatko sa už tešil nový majiteľ, ktorého našli dobrovoľníci po svojej výzve. Čakalo ho však niečo hrozné. Osud mu skrížili deti, ktoré ho bezcitne pripravili o život, informuje portál noviny.sk. „Neprešlo ani dvanásť hodín, čo sme ho... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik