POZOR! Na pultoch predajní sa objavili NEBEZPEČNÉ produkty. Ak ste si ich už kúpili, nepoužívajte ich
07 | 04 | 2024 I Dušan Janek

Zákazníkmi často navštevovaný reťazec predajní prestáva predávať niekoľko výrobkov. Je totiž veľmi pravdepodobné, že môžu ohrozovať zdravie človeka. Úrad verejného zdravotníctva poukazuje i na negatívny vplyv používania niektorých kozmetických výrobkov.

Cenovo veľmi preferovaný obchodný reťazec Pepco odstraňuje z pultov predajní viacero výrobkov.

Patrí medzi nich aj plech na pečenie. Pri rozbore jeho kvality sa zistilo, že sa z neho odlupuje vonkajší povlak.

„Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dostal cez systém rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF informačné oznámenie z Rakúska o nevyhovujúcom výrobku „plech na pečenie 28,2 x 15,4 x 7 cm“, značka pepco HOME, EAN kód 2200134884561, iné označenie Art. Nr. SKU 34884501 STYLE 348845, výr. č. ORD00851338_01, krajina pôvodu Čína,“ uvádza ÚVZ.

Pepco Poland Sp. z o. o. ponúka tento výrobok vo svojich predajniach na území Slovenskej republiky

„ÚVZ SR v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave overuje stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR. Keďže sa uvedený výrobok ešte môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tieto výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a prípadne ich vrátili späť do miesta predaja,“ informuje spotrebiteľov Ústav verejného zdravotníctva.

Medzi ďalšie nevhodné výrobky, ktoré už na pultoch predajní Pepco neuvidíte patrí i hrnčiarsky kruh, obsahujúci neprimerané množstvo olova. Obchodný reťazec sťahuje z predaní aj ďalšie výrobky. Jedným z nich je hrnčiarsky kruh, ktorý obsahuje veľké množstvo olova. „Na základe interných testov sa zistilo, že výrobok nespĺňa požiadavky normy EN 71-3:2019+A1:2021 z dôvodu prekročeného obsahu olova v hline,” uvádza spoločnosť Pepco.

Objavili sa i výrobky, ktoré sú nebezpečné pre deti

Nebezpečné je aj používanie farebných ceruziek v tube. Ich majitelia by sa mali vyvarovať ich používaniu „Na základe interných testov sa zistilo, že výrobky nespĺňajú požiadavky nariadenia (ES) 1907/2006 z 18. decembra 2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií (REACH) z dôvodu prekročenia obsahu ftalátov,” uvádzajú zástupcovia reťazca Pepco.

Pepco odporúča zákazníkom, ktorí si už tento tovar zakúpili, aby ho nepoužívali.

„Žiadame vás, aby ste zakúpený produkt vrátili do najbližšej predajne Pepco. Náklady za nákup produktu vám budú vrátené. Nemusíte predkladať doklad o kúpe výrobku,“ uvádzajú zástupcovia spoločnosti.

Škandál po veľkonočných sviatkoch! Tieto Kinder produkty vyhoďte
Kvôli predbežnej opatrnosti sťahuje dodávateľ Ferrero niektoré výrobky z pultov predajní. Pre zákazníkov boli k dispozícii obchodného reťazca Kaufland v Slovenskej i Českej republike. Príčinou, kvôli ktorej bol produkt dodávateľa Ferrero stiahnutý... Čítať ďalej
05 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Poľská spoločnosť uvádza i nebezpečenstvo používania niektorých kozmetických výrobkov

Medzi ďalšie nebezpečné produkty predávané spoločnosťou Pepco patria i kozmetické produkty. Niektoré z nich, ktorých nevhodnosť potvrdzuje ÚVZ, majú v svojom obsahu zakázaný prvok.

Do zoznamu nebezpečných kozmetických výrobkov patria napríklad rôzne toaletné vody, pleťové mlieka či sprchovacie gély. Kompletný zoznam nájdete na stránke ÚVZ.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok