MINISTERSTVO VNÚTRA - ČURILLOVCI 8:0! Čo na to bývalý mainstream? ČUŠIA, AKO VOŠ POD CHRASTOU!
06 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Pravda o deštrukcii práva počas vlád Matoviča, Hegera a Ódora postupne vychádza na povrch! Ďalší dôkaz o tom, že hejty zo strany novinárov boli neopodstatnené priniesol minister Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Ten na sociálnej sieti upozorňuje na fakt, že aj médiami bývalého mainstreamu idealizovaný policajt Pavol Ďurka z bratislavského Krajského súdu dostal rovnaký záver, ako sedem jeho kolegov známych pod pomenovaním čurillovci. Ďurkovi neboli priznané trovy odvolacieho konania, čo je podľa ministra jasný odkaz justície, že Ministerstvo vnútra bolo špinené novinárskou obcou bez právneho základu.

Návrh na vydanie neodkladného opatrenia v prípade Štefana Mašína a Pavla Ďurku, policajtov dočasne postavených mimo službu vol Krajským súdom v Bratislave zamietnutý. Peter Kubina, právny zástupca čurillovcov rozhodnutie ešte nedostal, no Matúš Šutaj Eštok ho ešte v piatok zverejnil na sociálnej sieti.

Facebook / Matúš Šutaj Eštok

V prípade Pavla Ďurku krajský súd potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu, ktorý neodkladné opatrenie nenariadil.

„Odvolací súd sa stotožnil so záverom súdu prvej inštancie, že vyhovením návrhu žalobcu v danej veci by došlo k neprípustnému zásahu do kompetencií iného orgánu verejnej moci a táto skutočnosť bráni nariadeniu požadovaného neodkladného opatrenia," podotklo ministerstvo s tým, že bude od žalobcov v oprávnených prípadoch žiadať späť vyplatené mzdové nároky.

Ešte včera to bolo 7:0

Pravda a spravodlivosť dostihne každého. Nevyhla sa ani policajtovi Štefanovi Mašinovi. Jeho žaloba proti ministerstvu vnútra nebola vyslyšaná. Spravodlivosť sa priklonila na stranu ministerstva vnútra. Toto rozhodnutie je v poradí šiestym, ktoré nepadlo na úrodnú pôdu policajtom, ktorí sa chceli postaviť na stranu lží a skrivodlivosti. Matúš Šutaj Eštok týmto potvrdil, že si totiž už nebude zo zákona na Slovensku robiť viac „dobrý deň“.

Rovnako, ako Mašina pochodil aj Branko Kišš. Ten si robil nároky na zrušené miesto 1. viceprezidenta Policajného zboru. No akonáhle sa prebudil zo svojho naivného sna, žalobu stiahol. Dovedna je tu tak sedem súdnych rozhodnutí so záverom „zamietam v neprospech klientov elitného advokáta Kubinu“  Skóre je jasné, 7:0. 

Viac v článku:

MINISTERSTVO VNÚTRA - ČURILLOVCI 7:0! Nikto si nebude robiť zo spravodlivosti dobrý deň
Pravda a spravodlivosť dostihne každého. Nevyhla sa ani policajtovi Štefanovi Mašinovi. Jeho žaloba proti ministerstvu vnútra nebola vyslyšaná. Spravodlivosť sa priklonila na stranu ministerstva vnútra. Toto rozhodnutie je v poradí šiestym, ktoré... Čítať ďalej
05 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Matúš Šutaj Eštok má konto s Čurillovcami čisté

"Pamätáte sa, ako pri spore ministerstva vnútra s "elitnými" vyšetrovateľmi čurillovcami liberálne médiá jasali pri každom rozhodnutí okresných súdov v neprospech štátu a nadšene oznamovali "skóre"? Vždy som upozorňoval, že sú to neprávoplatné rozsudky a že až krajský súd definitívne potvrdí, či rezort pod mojím vedením pochybil alebo nie," pripomenul v príspevku minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD), ktorý zároveň vtedy dodal: MINISTERSTVO VNÚTRA - ČURILLOVCI 5:0.

Zdroj: tasr | Na snímke Matúš Š. Eštok

Minister vnútra neuznáva preteky tam, kde ide o uplatňovanie práva

"Nemám rád tieto preteky tam, kde ide o právo a právny štát - ale akosi márne hľadám v progresívnej tlači titulky, že "výsledok" celého sporu je napokon 8:0. Ministerstvo vnútra pri svojom postupe nijako nepochybilo. A spamätať by sa konečne mohol aj advokát čurillovcov Peter Kubina a skončiť s ohýbaním práva podľa svojej ľubovôle. Prezidentke Čaputovej, pre ktorú pracoval, to možno neprekážalo, ale na kvalitu právneho štátu majú jeho vyjadrenia naozaj negatívny vplyv," vyjadril sa Matúš Šutaj Eštok.

"Pravda o deštrukcii práva počas vlád Matoviča, Hegera a Ódora postupne vychádza na povrch. Chce to len trpezlivosť, priatelia," dodal.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik