Zoroslav Kollár pritvrdil! Nový pozdrav Korčokovi. Toto nerozdýcha (VIDEO)
01 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb a zdá sa, že aj intenzita vydávania videopozdravov Zoroslava Kollára jednému z prezidentských kandidátov sa výrazne zhustila. Jeho: „Dobrý večer, pán Korčok,“ totiž zaznelo nie štandardne po týždni, ale po dvoch dňoch. No a Kollár riadne pritvrdil. Obrázok ako karikatúra by ho k tomu neprimäl, no prišlo video s Korčokom...

Kollár vo svojom videu uvažuje, komu by slúžil Korčok, ak by bol za prezidenta republiky zvolený. „Práve teraz som skončil posledné rokovania počas mojej cesty do Spojených štátov. Tu vo Washingtone som mal možnosť podrobne sledovať zámorských partnerov o mnohých témach, ktoré budú na stole nášho predsedníctva,“hovorí Korčok v dokrútke v Kollárovom videu. Ten ho celé pustil neskôr celé, no pripomína, že Korčok v roku 2016 pracoval proti záujmom Nemecka a EÚ. Pripúšťa tiež, že práve Korčokovi môžeme ďakovať za vysoké ceny plynu a elektriny po roku 2022.  Kollár tiež pripomína, že Korčok podporoval prijatie migračných kvót a už v roku 2016 sa usiloval o uzavretie zmluvy s USA.

Globalizácia a mocnosti

Žijeme v globalizovanom svete, sme malá krajina, a tak sme dlhodobo vždy istým spôsobom závislým od vôle niekoho zo svetových mocností,“ podotýka Kollár. Pripomína dejiny, v rámci ktorých sme takmer vždy boli podriadeným národom. Najskôr Uhorsko, Rakúsko-Uhorsko, neskôr ZSSR, nuž a teraz sme podriadení západu a napriek tomu sme si dokázali uchovať vlastný jazyk, náboženstvo a naše kultúrne hodnoty.

SEDEM SMRTEĽNÝCH HRIECHOV IVANA KORČOKA
Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Směr-SSD) pod „siedmimi smrtelnými hriechmi" zhrnul, čo je podľa neho zač prezidentský kandidát Ivan Korčok. Nabáda nás preto - musíme ho poraziť. Všetci musíme ísť v druhom kole voliť Petra Pellegriniho - za... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vždy niekomu podriadení

„Tvrdý postup v rámci presadzovania svojich záujmov na územia, ktoré získali mocnosti pod kontrolou po Druhej svetovej vojne, si neuplatňovali iba Sovietsky zväz, ako nám to predkladajú a podsúvajú najmä liberálne médiá. Robili to aj Spojené štáty americké a krajiny západnej Európy,“ponúka ako zaujímavosť Kollár informáciu s tým, že z tohto obdobia si treba naštudovať politický vývoj z povojnového Talianska, či Grécka.

Po rozpade ZSSR sme sa postupne, prijatím do EÚ a NATO ocitli v rovnakej pozícii, ibaže voči Západu – kým kedysi sa o nás rozhodovalo v Moskve, aktuálne je tým miestom Brusel.

Netrocháril, EÚ mu bola malá

„Pán Korčok sa dlhodobo prejavuje ako verný služobník každého politika, pod ktorým slúžil, ale v ostatných rokoch sa jeho pozícia zmenila. Kým servilní a protislovenskí politici ako Dzurinda, Mikloš, Radičová, Heger, Matovič, Ódor si chodili a chodia po inštrukcie do Bruselu alebo Berlína, či Paríža, pán Korčok sa dostal na inú úroveň, on si chodí po pokyny až do Washingtonu,“upozorňuje Kollár a pripomína, že už v zmieňovanom roku 2016, keď sme sa pripravovali na predsedníctvo v EÚ a politické špičky chodili do Bruselu, ako na hodiny klavíra, pán Korčok sa tak vybral do USA.

Kollárovi akosi nejde do hlavy, ako USA chráni svoje štátne záujmy zničením lode, či nejakého cieľa tisíce kilometrov od ich územia, no podľa vlastných slov veril, že aspoň EÚ má akú-takú mieru samostatnosti, no video s Ivanom Korčokom mu vzalo aj túto ilúziu.

Ešte k videu

„Práve teraz som skončil posledné rokovania počas mojej cesty do Spojených štátov. Tu, vo Washingtone som mal možnosť podrobne hovoriť s americkými partnermi o mnohých témach, ktoré budú na stole nášho predsedníctva. Je na nás obrovská zodpovednosť nielen do vnútra Európskej únie, ale je tu veľmi silný záujem aj vonku a to platí aj o Spojených štátoch. Keby som mal povedať tri dôležité témy, o ktorých sme hovorili a ktoré sú predmetom záujmu.  Na prvom mieste to je určite migrácia. Spojené štáty prikladajú veľký význam tomu, akým spôsobom zvládame túto krízu a zvlášť som cítil ich záujem, aj o dopad tejto krízy na vnútornú bezpečnosť,“hovorí  Korčok v dokrútke s tým, že ďalšou témou bola energetika a „problémový projekt NordStream“. No a treťou témou bola obchodná transatlantická obchodná a investičná dohoda. A práve to by malo hnevať podľa Kollára všetkých Európanov, nie len Slovákov – USA má záujem rozhodovať o dianí v EÚ.

Je to vážne, priatelia, alebo ako poraziť Rusa (VIDEO)
Zle je, vážení! "Pravdovravné médiá" ako na Slovensku, tak aj v Česku totiž presne vedia, že Rus sa po dobytí Ukrajiny určite nebude chcieť zastaviť pri Užhorode! Takže sa aj my, aj Česi chystáme na konflikt s Rusom, ako počujeme z úst našich... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

(Ne)farizejské USA

Hoci Spojené štáty stavajú rôzne ploty a múry s Mexikom, podľa Kollára by najradšej videli EÚ zaplavenú migrantami a so zánikom jednotlivých národných štátov.

„To vôbec nevyznieva farizejsky, však?,“ironizuje Kollár.

Aj NordStream je jasný

Čo sa týka plynovodu, Kollár pripomína, že Amerika sa najprv sankciami pokúsila tento projekt zlikvidovať ešte pred dokončením, no keď sa napriek tomu podarilo spojazdniť ho, „niekto“ ho vyhodil do povetria.

„A tak namiesto ľahko dostupného a lacného ruského plynu kupujeme drahý, americký,“ uvažuje Kollár.

Transatlantická a investičná dohoda

Korčok ju vo videu označil za najdôležitejší bod napriek tomu, že množstvo odborných štúdií varovalo pred zánikom až  600-tisíc pracovných miest v EÚ a jej hospodársky rast sa na niekoľko rokov spomalí.  Profitovali by z toho Spojené štáty Americké. V roku 2019 bola táto dohoda „zhodená zo stola“ práve pre jednostrannosť výhod. Korčok však v USA dostal pokyny podporovať jej uzavretie.

KORČOK BIJE NA POPLACH! A Mladí proti fašizmu mu musia zháňať SENIOROV (VIDEO)
Mladí proti fašizmu zrazu potrebujú starých ľudí . A to ich chceli dať ešte pred pár mesiacmi utratiť! Mladí proti fašizmu, prokorčovsky a liberalisticky našponovaná organizácia zrazu hľadá seniorov, ktorých by ešte prednedávnom odstavila od... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Kariérny postup

„Takže ten obrázok je veľmi výstižný – pán Korčok vždy hájil háji a bude hájiť záujmy USA na úkor Slovenska a dokonca aj celej Európskej únie,“ myslí si Kollár a svoj názor podopiera Korčokovým kariérnym postupom.

Korčok ako Socha slobody - symbol USA
Korčok ako Socha slobody - symbol USA
YouTube / Zoroslav Kollár
Zdroj: FB
Korčok ako Socha slobody - symbol USA

Zoroslav Kollár posiela pozdrav Ivanovi Korčokovi a jeho Bratstvu neohrozených
Zoroslav Kollár venoval pár srdečných slov Ivanovi Korčokovi, ktorý, ako o sebe vyhlasuje, chce byť prezidentom všetkých Slovákov. Prezident by nemal o sebe zatajovať nič, aspoň nie pred ľuďmi, o ktorých sympatie tak úpenlivo bojuje. Týka sa táto... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik