Lukáš Machala: Aktivisti vyhľadávajú problémy, no na nesprávnom mieste
31 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Andrej Kolenčík, programový riaditeľ Bienále animácie Bratislava, si pri nástupe novej riaditeľky medzinárodného domu detí Bibiána bez akéhokoľvek povolenia a súhlasu robil audiozáznam i fotografie. Jeho neprofesionálne konanie si vzal na paškál Lukáš Machala, generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry.

„Tento pán bol zrejme jedným z tých, ktorí si nás pri nástupe novej riaditeľky medzinárodného domu detí Bibiána bez nášho vedomia a nášho súhlasu fotografovali a asi si  aj zo stretnutia robili tajne audiozáznam. Myslím si, že to  mali čiastočne dopredu pripravené, pretože mnohé otázky boli kladené za účelom vyprovokovať s nami nejaký konflikt,“ uviedol na sociálnej sieti Lukáš Machala. Vyprovokovať sa však nedal.

Aktivisti vyhľadávajú problémy, hľadali na nesprávnom mieste

„Slovná výmena názorov prebehla, ale asi sme progresívnych aktivistov sklamali, že sme sa nedali úplne zatiahnuť do ich hry. Interpretácia tohto pána je samozrejme pokrivená a účelová. Už sme si zvykli, že títo politickí aktivisti nám nadávajú do sedliakov, konšpirátorov, bačov, obmedzencov a podobne. Veď nech sa ukazujú pred svetom, akí sú slušní a tolerantní. Nevedia rešpektovať žiadny iný názor, papagájujú iba svoje progresívne mantry o inklúzii, LGBTI komunite, tolerancii, právach  menšín a podobne,“ uviedol Machala.

Machala nediskriminuje menšiny, ktoré majú skôr tendenciu diskriminovať väčšiny

„Neviem o tom, žeby som niekedy vystupoval voči akejkoľvek menšine  alebo vyzýval na nenávisť voči skupine obyvateľov. Nie som a nikdy nebudem zástanca tzv. kolektívnej viny. Je to neprípustné. Pomenúvam veci presne aj vo vzťahu k LGBTI ideológii, nie ľudom inej sexuálnej orientácie, ktorých úplne bez problémov tolerujem a s mnohými aj spolupracujem.  To by ale napríklad človek ako pán Kolenčik, musel vedieť diskutovať aj s názorovým oponentom. Čo on - slušnočlovek, samozrejme nedokáže,“ okomentoval trápne pózy zo strany Andreja Kolenčíka.

Machala ešte podotkol, že kultúrna inštitúcia BIBIANA bude fungovať aj bez progresívnych aktivistov. Normálne, odborne a najmä pre slovenské deti. Aby z nich vyrástli vlastenci a najmä dobrí ľudia bez predsudkov, ale s jasným hodnotovým ukotvením.

Olympijské hry v Paríži budú v znamení LGBTQ+, dúhy a – christianofóbie
Blížiace sa tohtoročné olympijské hry v Paríži skutočne siahli k prazákladom a autentickým zdrojom antickej pohanskej radosti – majú byť oslavou rozmanitosti, homosexuality, LGBT a nebude chýbať ani osvedčená protikresťanská hystéria. Tá sa... Čítať ďalej
25 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Andrej Kolenčík vo svojej pochybnej spupnosti odmietol zdieľať hodnoty ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorá o čosi také asi ani nestojí. Ľudia kalibru Andrej Kolenčík budú skôr uprednostňovať na hlavu postavené dúhové neoliberalistické pseudohodnoty, na ktorých sa nedá stavať budúcnosť detí, iba ak v pokrivenom zrkadle, ktoré si bratislavská kaviareň prisvojila ako "Obraz boží".

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik