Matovič doslova vybuchol! György Gyimesi ho upozorňuje a posiela mu odkaz!
27 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Bývalý poslanec György Gyimesi, podpredseda strany Maďarská Aliancia sa na sociálnej sieti vyjadril k bývalému ministrovi zahraničných vecí Káčerovi, ktorý sa pustil do Maďarov a hovoril o nich ako o národnobezpečnostnom riziku. Matovič vtedy zorganizoval na protest proti týmto vyjadreniam tlačovku. Matovič aktuálne vybuchol a tvrdí, že Maďari predali Maďarov za 30 strieborných. György Gyimesi aktuálne upozorňuje Igora Matoviča a svojim bývalým kolegom zo strany OĽaNO tiež posiela odkaz. Matovič zároveň reaguje na oznámenie, že Maďarská Aliancia vo voľbách podporí prezidenstkého kandidáta Petra Pellegriniho (HLAS - SD).

MAĎARI NIE SÚ NA PREDAJ! Odkazuje György Gyimesi, Igorovi Matovičovi

Odkaz podpredsedu strany Maďarská Aliancia preberáme v plnom znení:

Keď sa Káčer ako minister zahraničia obul do Maďarov a hovoril o nich ako o bezpečnostnom riziku, zo žartu sa hovorilo, že Igor Matovič bol prvý Maďar, ktorý spolu so mnou proti tomu na tlačovke protestoval. Igor, aj dnes ti za to ďakujem! Všetci vieme, že Korčok v šovinizme prekonal aj Káčera. Igor, ako ťa poznám, vždy si so záujmom počúval aj pohľad Maďarov na veci. Nie som si istý, či sa to dnes Gáborovi podarilo dôstojne odprezentovať, preto vás oboch musím upozorniť na niekoľko vecí:

Hlasy Maďarov sa nedajú kúpiť! Na hlasy Maďarských voličov je nutné sa namakať. Maďar je svedomitý, čestný, má dôstojnosť a veľakrát si mohol vidieť, že aj hrdosť. Ale aj jeho hodnotový úsudok je bezprecedentný! Keď ide o mier, vie, že je zbytočné vyťahovať Hedvigu, keď ide o našu suverenitu, nezamieňa si ju s dvojjazyčnými dopravnými značkami. Vie, že ak chlapov pošlú na Ukrajinu bojovať, nebude ich zaujímať ani to, či v prihraničnej obci bol nápis Veľké Slemence aj po maďarsky.

Zažil si aj to, že Maďari nezabúdajú. Určite všetko pospomínajú, ale bude to postupne, v tom správnom čase. Teraz však Maďar bude v prvom rade bojovať za svoju vlasť! Aby spoločný záujem, mier a bezpečnosť existovali aj vtedy, keď o tom Brusel uvažuje inak.

Preto na ich obranu musím odmietnuť, že ste Maďarov hodili do jedného vreca s protinárodnými živlami, ktorí tu vraj spravia Bielorusko! Ani hlas, ani srdce Maďarov nie je na predaj, takže nie je ani čo kupovať!

A keď už sme pri Korčokovi! V mnohých veciach s ním síce nesúhlasím, ale bohužiaľ to nie je osobné! S každým jedným vyhlásením, ktoré urobil, vyvolával odpor celej našej komunity. Vo mne napríklad aj preto, že ťa nepokladá za človeka hodného poďakovania, aj keď si mu úprimne a nezištne ponúkol podporu. Ja to akceptujem, ale z jeho strany je aj toto správanie úbohé!

MAĎARI podľa Igora Matoviča predali Maďarov za 30 strieborných

Dalo sa to podľa Matoviča čakať.

"Dnes zasadala vláda organizovaného zločinu v Galante. Keďže z načasovania, pozvaných hostí a programu bolo zrejmé, že ide o plánovanú snahu kúpiť si hlasy maďarských voličov, povedali sme si s Gáborom Grendelom, že tam ideme tiež. Ono sa to totiž nezdá, ale dnes sa rozhodovalo v Galante o osude demokratického Slovenska na desiatky rokov dopredu," píše Matovič, bývalý šéf Györgya Gyimesiho na sociálnej sieti.

Matovič tvrdí, že Ficovi sa počas predošlých pár rokov počas Covidu a vojny na Ukrajine podarilo získať na svoju stranu voličov fašistov a fanúšikov dezoléé, ktorí ho roky rokúce neznášali a ani ho nevolili.

A dodáva: "Ak sa však chce pri koryte zabarikádovať na desiatky rokov bez strachu zo spravodlivosti, k tomu potrebuje ešte strategicky získať hlasy Maďarov na Slovensku. Tí roky rokúce stáli vo voľbách vždy na správnej strane brehu ... až tak, že keď ich po voľbách 2016 utopil dlhoročný vodca Bugár, oni v nasledujúcich, spravodlivo, utopili Bugára."

Matovičovu reakciu ďalej preberáme v plnom znení:

NIKDY Fico či Pellegrini neurobili výjazdové zasadnutie v meste, kde v zaujímavom počte žije maďarská komunita. NIKDY za 12 rokov ich vlád. Až dnes, 10 dní pred voľbami. Zrazu.

A stalo sa naplánované. Už keď sme prichádzali, novinári hovorili, že predseda Aliancie sršal dobrou náladou, a tak čakajú pytačky. A tak aj bolo. Fico podhodil 2 milióny eur ... a vedenie Aliancie hneď zrušilo stretnutie s Korčokom a vyjadrili plnú podporu skorumpovanému Pellegrinimu.

Dali to na Judáša. Síce o deň skôr ako Judáš sám pred dvetisíc rokmi, ale ako cez kopirák.

Myslia si, že Maďari na Slovensku sa dajú kúpiť tiež. A ja si to nemyslím. Poctiví Maďari si veľmi dobre totiž pamätajú, že Pellegrini mlčal, keď ožran Slota opakovane Maďarov na Slovensku podlo urážal. Veľmi dobre si pamätajú, že Pellegrini mlčal, keď skorumpovaný Kaliňák krivo obviňoval Hedvigu Malinovú a vyštval ju zo Slovenska. Veľmi dobre si pamätajú, že sa ich Pellegrini nikdy verejne nezastal, keď im ktokoľvek zo špinavej ficovej bandy nakladal.

Nuž, vedenie Aliancie si myslí, že hlas a srdce Maďara na Slovensku je na predaj ... a ja verím, že síce pár ľudí sa pomýliť nechá, ale zďaleka zďaleka nie všetci.

Maďarská Aliancia podporí v prezidentských voľbách P. Pellegriniho (VIDEO)

"Ďakujem za podporu pán Forró," oznámil na sociálnej sieti ešte pred samotnou tlačovou konferenciou kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (HLAS - SD). Forró, predseda strany Maďarská Aliancia zároveň oznámil kandidátovi Ivanovi Korčokovi, že sa s ním pred prezidentskými voľbami nestretne.

Maďarská Aliancia sa rozhodla a momentálne za súčasnej situácie a súčasných podmienok je najvhodnejším kandidátom na prezidenta Slovenskej republiky Peter Pellegrini.

Tlačová konferencia tu:

Predseda strany Maďarská aliancia Krisztián Forró podporí v druhom kole prezidentských volieb predsedu Národnej rady (NR) SR a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Informovali o tom na spoločnej stredajšej tlačovej konferencii. Forró kandidoval v prvom kole volieb, do druhého nepostúpil.

"V tejto chvíli a za týchto podmienok si myslím, že by bolo alibistické povedať, nech sa ľudia rozhodnú," uviedol Forró a podčiarkol potrebu určiť smerovanie krajiny. Preto si myslí, že za súčasných podmienok je práve Pellegrini ako prezident najlepšou voľbou pre Slovensko a pre každého, pre koho sú dôležité regióny, národnostné komunity či mier.

Pellegrini skonštatoval, že s Forróm majú za sebou nejaké rokovania, poznajú sa a na mnohé aj medzinárodné otázky majú podobné postoje. Zhodli sa podľa jeho slov v otázke vojny na Ukrajine aj v potrebe vyrovnávať regionálne rozdiely. Zopakoval, že ako prezident chce spájať občanov bez ohľadu na národnosť a mieni dať aj maďarskej komunite pocítiť, že jej členovia sú plnohodnotnými občanmi Slovenska. Dodal, že našli i ďalšie možnosti spolupráce.

"Nie som žiadny začiatočník a viem čo prezident váhou svojej osobnosti vie dosiahnuť," povedal na margo reálnych možností prezidenta presadiť niektoré z vízií. Podčiarkol pritom potrebu spolupráce vlády a hlavy štátu a je presvedčený, že by dokázal v tomto smere vplývať na vládu.

Čo sa týka postupu strany Maďarská aliancia, podľa slov Forróa budú mať ešte večer predsedníctvo. Skonštatoval, že predsedníctvo už skôr rozhodlo, že bude s Pellegrinim rokovať, predostreli mu témy a našli na nich zhodu.

Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Ivan Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Peter Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Forró získal v prvom kole volieb 2,9 percenta hlasov voličov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik