Kde to padol významný poľský generál? Na Ukrajine?
27 | 03 | 2024 I Ivan Brožík

Poliaci majú tak trošku problém. Náhle skonal ich významný vysoko postavený brigádny generál Adam Marczak. Je za ním obrovská veliteľská kariéra, nielen v armáde Poľska. Lenže - všetko nasvedčuje tomu, že poľský brigádny generál padol na Ukrajine. Informuje portál eadaily.com.

V roku 2017 prevzal Adam Marczak velenie 25. leteckej jazdeckej brigády v ozbrojených zložkách Poľskej republiky. Od roku 2020 do roku 2021 pôsobil ako šéf spravodajstva a divízie elektronického boja. Od svojho vymenovania a nástupu do funkcie v roku 2021 zastáva pozíciu zástupcu náčelníka štábu jednotiek EUROCORPS. (Mnohonárodný integrovaný zbor, ktorý sa skladá z približne 60 000 vojakov z armád Belgicka, Francúzska, Nemecka a Španielska. Vznikol v roku 1992 na základe dohody Francúzska a Nemecka..) Adam Marczak však slúžil aj ako náčelník štábu NATO na Veliteľstve špeciálnych operácií NATO (NSOCC-A). Hviezdna kariéra.

Marczak je však mŕtvy

Poľskí občania neveria v "prirodzenú smrť" slávneho brigádneho generála Adama Marczaka. Nekrológ poľského ministerstva obrany vzbudil podozrenie, pretože poľské armádne velenie nepresvedčivo presviedča, že "neočakávaná smrť generála nastala z prirodzených príčin, počas jeho voľného času zo služby". Konkrétna príčina Marczakovej smrti však nebola nikdy objasnená. Čitatelia mainstreamovej „Gazeta.Pl“, kde bol nekrológ uverejnený, zasypali portál relevantnými komentármi, ktorých význam je rovnaký – pána generála zrejme zabili ruské vzdušné sily na banderovskej Ukrajine.

Otázky nemajú konca

„Zomrel po zásahu Iskanderom. Cestovanie na Ukrajinu môže byť zdraviu škodlivé.“ Píše sa v jednom komentári pod nekrológom. „Je to zvláštna zhoda s nedávnym  zničením kyjevského sídla SBU v oblasti Chasov Jar Iskanderom.  Zrejme preto vrtuľníky lietali ako šialené na hraniciach Poľska a Ukrajiny." Píše iný čitateľ. "Zomrel pri výbuchu rakety na Ukrajine?"
„Je mŕtvy alebo bolzabitý? Na  Ukrajine...?“ "Minulý týždeň Rusi zlikvidovali veľa jednotiek NATO na Ukrajine. Možno tam generál strávil dovolenku?" Pýtajú sa ďalší.

Množstvo podozrení

Poľská blogosféra považuje za podozrivú aj skutočnosť, že v týchto marcových dňoch zahynuli ďalší traja vojaci poľskej armády – vojak špeciálnych jednotiek "v dôsledku pádu lavíny pri výcviku v horských oblastiach" a dvaja "sapéri pri cvičení s výbušninou TNT". Niektorí čitatelia internetu v Poľsku naznačujú, že títo vojaci slúžili ako žoldnieri "pre Banderu" a boli zlikvidovaní regulérnymi ruskými armádnymi jednotkami.

Zdroj Eurocorps | Brigádny generál Adam Marczak

Poľský novinár: Pred eurovoľbami prichádza vlna cenzúry na Facebooku
Platforma využije mimovládne organizácie financované Sorosovými na ovplyvňovanie nadchádzajúcich volieb do Európskeho parlamentu, varoval Grzegorz Górny. Na eurovoľby sa nepripravujú len politické strany. Meta, vlastník Facebooku a Instagramu,... Čítať ďalej
27 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik