ZASTAVME VLÁDNY VALEC! KDH podporí liberála aj v druhom kole. A ľudia im to vytmavili (VIDEO)
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Opozičné KDH "jednoznačne" podporuje v druhom kole prezidentských volieb kandidáta Ivana Korčoka. Na tlačovej konferencii to oznámil predseda hnutia Milan Majerský.

Dodal, že Korčok je garantom a zárukou hodnôt, ktoré hnutie reprezentuje. Vyzýva voličov KDH, ale aj všetkých voličov, aby šli voliť a podporili Korčoka. Hnutie podporovalo Korčoka už v prvom kole volieb.

Majerský sa poďakoval voličom KDH, ktorí vypočuli odporúčanie hnutia a v prvom kole podporili Korčoka. Zopakoval, že ho hnutie podporovalo už v prvom kole, pretože bol relevantným kandidátom, ktorý bol ochotný sa stotožniť s hodnotovým svetom hnutia. "Tieto hodnoty uznáva. Sú nimi ochrana ľudského života od počatia, ochrana manželstva medzi mužom a ženou a ochrana ľudskej dôstojnosti," uviedol Majerský. Korčok podľa neho prisľúbil, že sa týmito hodnotami bude riadiť a že by vo funkcii prezidenta neotváral kultúrno-etické témy.

KDH oceňuje, že Korčok je pevne ukotvený aj v geopolitickom svete KDH, čo znamená podporu členstva Slovenska v EÚ a NATO. Majerský pripomenul, že dôvodom na jeho podporu je aj to, že "vládny valec" nie je ten, ktorému záleží na spravodlivosti a právnom štáte. Majerský sa chce zúčastniť na verejných podujatiach na podporu Korčoka, na pódiách však vystupovať nebude.

Kampaň a kandidatúru Petra Pellegriniho (Hlas-SD) označilo hnutie za falošnú hru. "Na jednej strane sa pasuje za človeka, ktorý je osobnosťou Západu, ale bojí sa povedať svojim voličom o výhodách a dobrom postavení EÚ a o výhodách bezpečnosti SR tým, že sme v NATO," povedal šéf KDH. Voľby budú podľa neho aj o tom, či bude prezident garantom Ústavy SR a či nebude meniť "každý týždeň" svoj názor. Myslí si, že Pellegrini je ten, ktorý často mení názor.

Zabudnite na tohto Tchorčoka! - myslia si ľudia

Poniektorí voliči KDH však majú iný názor: "KDH su farizeji, judáši čo oklamali kresťanov, čo znamená umiernení liberál? že len tak trochu podporia dúhove pochody, že len každe druhé manželsvo rovnakého páru podporia? to s koho robia bláznov? Nech ukážu Bibliu, kde sa toto dovoluje????? Tak zmente Božie prikázania aj Bibliu podla seba !!!!!!! že sa Boha nebojite," píše Marka.

"Lenze dodaj, ze ludom z Ameriky. Ked ho poziadaju, aby vyslal nasich vojskov na UA, tak on to urobi. PRETO JE NEVOLITELNY, Slovensko zvoli za prezidenta Petra Pellegriniho. Ak chcete chranit zivoty nasich chalanov, zabudnite na tohto Tchorcoka," pridal sa Štefan.

Opozícia i médiá už začali! A ŠPINA ZA KLAMSTVOM SA VALÍ... Len aby nevyhral Pellegrini
Predseda poslaneckého klubu Smer-SSD Marián Kéry sa riadi podľa hesla „prehrali sme bitku, ale nie vojnu“. Reaguje tak na prezidentské voľby a ich prvé kolo, ktoré sa konalo v uplynulú sobotu, 23. marca. Nepáči sa mu ani fakt, ako opozícia a... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik