Premiér sa vyjadril k voľbám: Korčok je VOJNOVÝ ŠTVÁČ, Pellegrini si uvedomuje HODNOTU MIERU (VIDEO)
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Premiér Robert Fico (Smer-SD) podporuje prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho (Hlas-SD) aj v druhom kole volieb. Jeho protikandidáta Ivana Korčoka označil za vojnového štváča, Pellegrini si podľa neho uvedomuje hodnotu mieru. Fico dodal, že sociálnodemokratickí voliči volajú po mieri.

"Či sa nám niečo nepáči alebo páči na Petrovi Pellegrinim, ide o to, či na čele štátu bude vojnový štváč ako Korčok, ktorý bez zaváhania podporí všetko, čo mu prikáže Západ, vrátane zatiahnutia Slovenska do vojny, alebo umiernený Peter Pellegrini, ktorý si uvedomuje hodnotu mieru," povedal premiér vo videu na sociálnej sieti.

"Volič Smeru-SSD môže mať na Petra Pellegriniho rôzne názory. Ale vieme o ňom, že nás narozdiel od Korčoka nebude ťahať do vojny. Aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo ho chceme a budeme voliť," uviedol Fico.

Premiér uviedol, že Smer-SD nemá prezidentského kandidáta z vlastných radov a podporuje Pellegriniho. Fico kritizuje Korčoka aj za postoje po začatí vojny na Ukrajine. Vytkol mu, že sa podieľal na ohrození bojaschopnosti slovenskej armády, keď Slovensko darovalo Ukrajine "všetko cenné z armády".

Viac vo videu:

Do druhého kola Korčok postúpil so ziskom 42,51 percenta hlasov a Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Druhé kolo prezidentských volieb bude 6. apríla.

KDE BOL VTEDY KORČOK? Odkrývanie nepríjemnej minulosti
Slovenský historik, politický a mediálny analytik, vysokoškolský učiteľ, publicista a občiansky aktivista Eduard Chmelár sa rozpísal pred druhým kolom slovenských prezidentských volieb, v ktorom sa o hlasy voličov stretnú vládny kandidát Peter... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik