Minister Šutaj Eštok sa bude spovedať až o týždeň
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

O účasti ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) v relácii s medzinárodne hľadaným Danielom Bombicom v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR nediskutovali. Brannobezpečnostný výbor iniciovaný opozíciou nebol uznášaniaschopný.

Predseda výboru Tibor Gašpar (Smer-SD) avizoval, že téma bude zaradená na budúcotýždňový výbor. Na ňom chce za účasti ministra hovoriť aj o súčasnej teroristickej hrozbe na území Slovenska a kauze Rozuzlenie. Potvrdilo sa podľa neho, že v kauze išlo o účelové obvinenia bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby a šéfa Národného bezpečnostného úradu. "Pre mňa sú to konania, ktoré zakladajú podozrenia z trestného činu sabotáže," komentoval.

Gašpar ministrovu účasť v relácii nenamieta, sám sa v utorok plánuje zúčastniť na diskusii, kde môže byť hosťom aj Daniel B. Myslí si, že aj ten môže byť účelovo obvinený.

Minister zopakoval, že o účasti Daniela B. na diskusii vopred nevedel. Zároveň považuje za dôležité prihovárať sa aj priaznivcom alternatívnych médií. "Považujem za dôležité, aby sme aj tých ľudí, ktorí neveria mainstreamu, jasne informovali, a aj touto cestou možno vyvracali rôzne hoaxy," vyhlásil. Odkazoval aj na prezumpciu neviny. Nemyslí si, že svojou účasťou legitimizoval názory Daniela B. Nenávistné prejavy odmieta. Ďalšiu účasť v takejto relácii by vzhľadom na reakcie zvážil.

Opozícia i médiá už začali! A ŠPINA ZA KLAMSTVOM SA VALÍ... Len aby nevyhral Pellegrini
Predseda poslaneckého klubu Smer-SSD Marián Kéry sa riadi podľa hesla „prehrali sme bitku, ale nie vojnu“. Reaguje tak na prezidentské voľby a ich prvé kolo, ktoré sa konalo v uplynulú sobotu, 23. marca. Nepáči sa mu ani fakt, ako opozícia a... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Krúpa neakceptuje prezumpciu neviny

Opoziční poslanci ministrovu účasť v relácii naďalej kritizujú. Nevylučujú podanie návrhu na odvolanie ministra z funkcie. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) si myslí, že minister svojím konaním "napľul do tváre" sudcom a prokurátorom, ktorí obvinili a vydali zatykač na osobu považovanú za extrémistu. Neakceptuje argument o prezumpcii neviny, poukazuje na zdokumentované vyjadrenia Daniela B. "Ako minister vnútra sa spreneveril svojej funkcii," komentoval.

Podľa poslanca Jaroslava Spišiaka (PS) si minister uvedomuje, že spravil chybu. "On veľmi dobre vie, že toto sa robiť nemá, ak chce byť ministrom vnútra. Nechajme ho v tom, uvidíme, čo povie o týždeň," komentoval.

Poslanec Gábor Grendel (Slovensko, KÚ, Za ľudí) považuje za nemysliteľné, aby minister vnútra diskutoval s medzinárodne hľadanou osobou. "Matúš Šutaj Eštok už nie je opozičný politik," podotkol. Minister si podľa Grendela chybu nechce priznať, čo ho vo funkcii diskvalifikuje.

ZASTAVME VLÁDNY VALEC! KDH podporí liberála aj v druhom kole. A ľudia im to vytmavili (VIDEO)
Opozičné KDH "jednoznačne" podporuje v druhom kole prezidentských volieb kandidáta Ivana Korčoka. Na tlačovej konferencii to oznámil predseda hnutia Milan Majerský. Dodal, že Korčok je garantom a zárukou hodnôt, ktoré hnutie reprezentuje. Vyzýva... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik