Gyimesi oznámil dve správy. Obe sa týkajú aktuálneho diania (VIDEO)
27 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda strany Aliancia Győrgy Gyimesi má v súvislosti s prezidentskými voľbami jednu dobrú a jednu zlú správu. Tou zlou je, že máme problém a dobrou, že je čas zvrátiť ho. Obe správy prezentoval vo videu na sociálnej sieti.

V prvom kole zvíťazila progresívna, liberálna ideológia. Gyimesi si to nevysvetľuje tým, že by bol Korčok lepším kandidátom, ako Peter Pellegrini. Progresívni voliči sú disciplinovanejší.

SNS: Podporíme Pellegriniho! Korčok je opozičný kandidát
Koaličná SNS plne podporí v druhom kole prezidentských volieb kandidáta a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. SNS deklaruje, že v rámci podpory Pellegriniho chce aktivizovať svojich... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Dôležité voľby

„Tí, ktorí by najradšej hneď ukončili vojnu, ktorí protestujú proti dodávkam zbraní, tí, pre ktorých sú vnúčatá dôležitejšie, ako gender výchova, zostali doma,“ podotýka Gyimesi. Urobili tak napriek tomu, že sú „našimi druhmi v zbrani“. Nechápe, že títo ľudia sa vedia rozhorčovať voči rozhodnutiam Bruselu, či politike Washingtonu, no k takýmto dôležitým voľbám neprídu.

„Teraz je situácia taká, že máme pár dní na to, aby sme všetkých presvedčili o tom, aby šli voliť, pretože verte – druhá strana to robí od volebnej noci. Ak vyhrajú, za nás budú rozhodovať, či na Ukrajinu pošleme viac zbraní, či budeme trestať samých seba novými sankciami a či budeme prijímať utečencov,“ varuje Gyimesi s tým, že „ten v okuliaroch“ toto všetko popodpisuje.

Stále niečo môžeme urobiť

„Pošlite všetkých voliť. Nerozhodujme v budúcnosti o tom, či pošleme vojakov na Ukrajinu, ale rozhodnime sa ísť voliť mier, čo je obzvlášť dôležité v tejto životu nebezpečnej situácii. Ešte máme čas, aby sme spoločne zachránili Slovensko,“ uzatvoril Gyimesi.  

„Apolitický“ vlak z Prahy

Dlhodobé prieskumy vychádzajú z faktu, že progresívne a liberálne strany a ich kandidátov volia prevažne mladí ľudia. Na to stavili aj Mladí proti fašizmu, ktorí aj pri druhom kole prezidentských volieb pripravili „volebný vlak“, ktorý má priviezť z Česka zhruba tisícku voličov. Ak by kapacita vlaku nepostačovala, dohodnuté majú aj autobusy. 

Liberáli a progresívci vedia, že je zle: OPÄŤ VLAK Z ČESKA ZADARMO! (VIDEO)
Mladí proti fašizmu (MPF) idú do útoku – volebným vlakom. Hoci sa tvária, ako apolitický projekt, sú zameraní na mladého voliča a už niekoľkokrát preukázali, kto sú nimi podporovaní kandidáti. Inak to nie je ani pri prezidentských voľbách. Pred ich... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik