AKTUÁLNE Slovensko zasypú TRI nepríjemné VLNY! Na TOTO sa pripravte cez Veľkú noc
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Meteorológovia predstavili predpovede, aké počasie môžeme očakávať počas týchto veľkonočných sviatkov. Prinášajú dobré aj zlé správy, informujú regiony.sk.

V kalendári máme marec, ale prudké zmeny počasia, ktoré sme videli v posledných dňoch a nárazové búrky ukazujú skôr na apríl. Dnešnou nocou sa však začalo počasie meniť, keďže sa nad našu oblasť postupne presúva oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ako informuje portál imeteo.sk.

Hoci do začiatku Veľkej noci môžeme očakávať niekoľko frontov, ktoré so sebou prinesú zväčšenú oblačnosť a zrážky, s príchodom sviatkov príde náhle oteplenie a slnko. Podľa predpovede portálu za môžeme vďačiť tomu, že pri Britských ostrovoch sa usadí tlaková níž a nad východným Stredomorím zas tlaková níž. Medzi týmito dvoma útvarmi, priamo nad našim územím, bude prúdiť veľmi teplý vzduch.

Teploty takmer ako v lete

Začne to hneď na Veľký piatok, kedy sa môžeme tešiť, že teploty sa môžu vyšplhať až na 20 °C a nesklame ani Biela sobota či Veľkonočná nedeľa s mimoriadnymi teplotami od 17 °C až do 24°C. Najteplejší deň bude však Veľkonočný pondelok, kedy sa teploty môžu rovnať až 25 °C. Hneď v utorok však môžeme očakávať studený front, ktorý so sebou prinesie ochladenie.

AKTUÁLNE ZRÁŽKA VLAKU S AUTOM! Dvaja mŕtvi, o život tretieho bojujú záchranári
Dvaja mŕtvi po nehode osobného auta a vlaku v Bartošovej Lehôtke v okrese Žiar nad Hronom. Jednu osobu v týchto chvíľach vyprosťujú z vraku auta. Na mieste zasahujú záchranári i vrtuľník, informuje portál tvnoviny.sk. Na mieste zasahoval... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Nepríjemný saharský piesok

Hoci slnko nám počas Veľkej noci dopraje, iMeteo informuje aj o menej potešujúcich novinkách. Cez sviatky nás zasiahne vzduch s prachom zo Sahary a to dokonca v troch vlnách.

Prvá vlna by sa mala objaviť už v stredu, no najväčšie množstvo usadeného piesku môžeme očakávať vo štvrtok najmä na severe a vo Vysokých Tatrách.  Druhá vlna dorazí z Turecka v tesnom závese za prvým, a to už v sobotu. Bude výraznejšia a začiatkom týždňa od okolia Jadranu k nám dorazí aj tretia vlna, ktorá sa zdrží minimálne do utorka.

Portál uvádza, že koncentrácia piesku vo vzduchu by mala byť taká vysoká, že ho budeme môcť zahliadnuť voľným okom, najmä pri východe a západe slnka. Na to si však treba dávať dobrý pozor, keďže to môže mať za následok zníženú viditeľnosť a pocit, akoby sa vytvoril opar. Saharský piesok môže byť nebezpečný aj pre ľudí s respiračnými problémami a alergiami.

AKTUALIZOVANÉ MIMORIADNA SITUÁCIA Vo fabrike s CHEMIKÁLIAMI vypukol požiar! VAROVANIE ľuďom
Na Kysuciach a v Žiline je aktuálne mimoriadna situácia. Podľa prvotných informácií horí fabrika s chemikáliami. Zasahuje 30 hasičov a 10 kusov techniky. Na mieste sú hasiči z Kysuckého Nového Mesta, Čadce a Žiliny. Informovala o tom TV... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik